Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a kötü haber

441

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ‘Sportmenliğe aykırı açıklamaları’ sebebi ile Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi gereğince tedbirsiz olarak PFDK’ya sevk edildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ne demişti?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün yaptığı konuşmada Alanyaspor Fenerbahçe arasında oynanan maç ile ilgili olarak kural hatası başvurusunda bulunacakları yönünde açıklama yaparak, “Bize göre hata var ve biz de bu doğrultuda başvurumuzu yapacağız. Başvuru yapmamak sorumsuzluk olurdu. Bu hataların yapılması bizi bu sürece itti. Önemli olan, en sağlıklı şekilde herhangi bir algı operasyonuna maruz kalmadan kuralların emrettiği şekilde en doğru kararın verilmesidir ama görüyorum ki algı operasyonları başladı. Ne yazık ki Türk futbolu son yıllarda algı operasyonları üzerinden şekillendirilmeye çalışılıyor. Fenerbahçe az ve öz konuşuyor. Bugün sizin vesilenizle kamuoyuna gerekli başvuruların tamamlanacağını bildirmek istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Koç, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile ilgili olarak “Dünya neler konuşuyor. Yeni formatlar konuşuluyor. Hepimizi derinden etkileyecek yeni düzenler konuşuluyor, ülkemizde neler konuşuluyor. Yok efendim 19.05’te tweet atılmış. Bununla ilgili bir şey konuşulacaksa, nasıl olur da bir insanın sicili bu kadar bozuk oluyor. Hem futbol hayatında hem de antrenörlük hayatında nasıl oluyor da bu kadar çok ceza alabiliyor. Niye başka hocalar bu kadar ceza almıyor. Bunların konuşulması gerekirken 19.05 üzerinde kilitlenip duruyorlar. Biz spor kulüpleri olarak sahada rekabet ediyoruz. Bunun dışındaki diğer günlerde ortak çalıştığımızı, ortak olduğumuzu unutmayıp yeni sponsorluklara imza atmak, marka değerini nasıl artırabileceğimizi düşünmek, yayın ihalesinde ligi nasıl iyi hale getirebiliriz diye düşünmeliyiz. Bizimle ilgili imada bulunulan çok açıklama oluyor ama biz cevap vermiyoruz”  diye konuşmuştu.