4. Esnaf Çalıştayı Gerçekleştirildi

1285

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Esnaf Çalıştayı’ Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Esnaf ve sanatkarların, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden beklentileri, sorunları ve çözüm yollarının tartışıldığı çalıştaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Başdanışmanı, Genel Sekreteri, Belediye Bürokratları, Oda Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oda Genel Sekreterleri katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Esnaf Çalıştayı Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde yapıldı. 4. Esnaf Çalıştayına Antalya Büyükşehir  Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Başdanışmanı, Genel Sekreteri, Daire Başkanları, Birim Müdürleri ve Bürokratları ile Oda Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oda Genel Sekreterleri katıldı.  Açılış konuşmasını yapan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya’daki esnaf ve sanatkarların taleplerinin masaya yatırıldığı 4. Esnaf Çalıştayına katılım sağlayan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. AESOB Başkanı olarak göreve geldiği ilk günden itibaren Antalya’da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olduğunu belirten AESOB Başkanı Adlıhan Dere konuşmasında, “Antalya Büyükşehir Belediyemiz ile düzenlediğimiz bu çalıştaylar Antalya esnafımız için son derece verimli olmakta ve esnafımızla Büyükşehir Belediyemiz arasındaki diyaloğu güçlendirmektedir. Öncelikle, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda halkımızın büyük bir teveccühüyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Muhittin Böcek Başkanımızı tebrik ediyorum. Bundan sonraki Belediye Başkanlığınız döneminde Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak sizlerle beraber işbirliğine her zaman hazır olduğumuzu buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Antalya’daki esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını masaya yatırdığımız, oda başkanlarımız ve yönetimlerini Antalya Büyükşehir Belediyemiz ile buluşturduğumuz, taleplerimize çözüm yolları arayacağımız çalıştayımız, siz değerli esnafımıza ve Antalyamıza bir kez daha hayırlı olsun.” diyerek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

 

 

Esnafın halinden anlayacağınızı bizlere gösterdiniz

AESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere, dördüncüsünü düzenledikleri Esnaf Çalıştayının her yıl esnaf ve sanatkarlar için güzel ve hayırlı projelere vesile olduğunu belirterek, “Bundan önceki beş yıllık dönemde de, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak Büyükşehir Belediyemizle birlikte esnafımızla ilgili alınacak kararlarda hangi odamızın ihtisas alanına giriyorsa o odayla birlikte gerek daire başkanlarımız gerek şube müdürlerimiz bizlerle bir araya gelerek konuları tartışıp ortak kararlar alarak koordineli bir şekilde hareket ettiler. Bu kararlar da, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin görüşü şeklinde Büyükşehir Belediye Başkanına, Meclise, Encümene, UKOME Genel Kuruluna getirildi. Böylece, karşılıklı olarak gerçekleştirilen istişarelerle alınacak kararların daha sağlıklı olması sağlandı. Başkanım, siz zaten bu konulara oldukça vakıfsınız. Dört dönem boyunca Konyaaltı Belediye Başkanlığı yaptınız. Ve her zaman, esnaf ve sanatkarlarımızla iç içe olarak, bizlerin de fikirlerini alarak çalıştınız. Şimdi de, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar tüm esnafımızın sorunlarını çözmek için elinizden geleni yapacağınıza inancımız tam. Çünkü siz el değilsiniz, içimizden birisiniz. Seçim kampanyanız boyunca sizleri takip ettik. Seçim dönemi boyunca bazı köylere traktörle, bazı ilçelere otobüsle, bazı mahallelere de servisle, minibüsle giderek içimizden biri olduğunuzu ispatladınız. Esnaflıktan geldiğinizi ve esnafın halinden anlayacağınızı bizlere gösterdiniz.” dedi.

Esnafımıza olan hassasiyetinizi bir kez daha gösterdiniz

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in katılımcı yönetim anlayışına destek vereceklerini belirten AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Seçim kampanyanızda ‘Ben sen yok biz varız, biz birlikte yaparız’ demiştiniz. Antalyamızın hak ettiği hizmetleri almasında, bu katılımcı yönetim anlayışınızla önemli işlere imza atacağınıza yürekten inanıyoruz. Şahsım dahil Lastikçiler Odası Başkanımız Bayram Dal ve Servisçiler Odası Başkanımız Süleyman Şahin olmak üzere 3 esnaf temsilcisine Belediye Şirketleri Yönetim Kurullarında görev vererek esnaf ve sanatkarlarımıza olan hassasiyetinizi bir kez daha göstermiş oldunuz. Bu konuda da sizlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Başdanışmanımız Av. Cansel Çevikol Tuncer, Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Sarıhan, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay, Antalya Merkez ve Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanlarımızın katılımlarıyla Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizde bir toplantı gerçekleştirdik. Sizlerin talimatıyla gerçekleştirilen ve 31 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi dışında düzenlenen ilk resmi toplantıyı esnafın evinde, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizde yaptırdığınız için de sizlere ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.  

 “Esnafımız ile protokolümüz arasında köprü kuruyoruz”

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya esnaf ve sanatkarları ile protokol arasındaki diyaloğu güçlendirmek için çalıştıklarını aktararak “Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, esnaf ve sanatkarlarımızın temsili konusunda sizlerin de desteği ile canla başla çalışıyoruz. Antalyamızda ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen tüm toplantılarda, resmi törenlerde, esnafımızı temsil edecek ve esnafımıza katkı sağlayacak tüm etkinliklerde yer alarak, Antalya esnafı ile protokolümüz arasında köprüler kuruyoruz. Sizlerin huzurunda, toplumun ve ekonominin barometresi olan esnaflarımız adına, bugün burada hafta sonu olmasına rağmen ve daha önce Kasım ayında yapılan çalıştayımızı, esnafımızın sorunlarının bir an evvel çözümü için toplantıyı öne çekerek Temmuz ayında yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek, Genel Sekreterimiz ve belediye bürokratlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 “Antalya’nın kalbi burada atıyor”

Antalya’yı tüm Antalyalılarla beraber yöneteceklerini vurgulayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Öncelikle Antalya Büyükşehir Belediyemiz ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz işbirliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen böylesi güzel bir çalıştayda sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu çalıştayları gerçekten çok önemsiyoruz. Çünkü Antalya’nın kalbi burada atıyor. Antalyamızın en fazla üyesi olan sivil toplum kuruluşlarımızın en başında gelen Odalarımız burada. Biz hiç kimseyi ötekileştirmeden canla başla çalışacağımızı söylemiştik. İnşallah hep birlikte Antalyamızın dertlerine derman olacağız.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, çalıştay sonucunda oluşturulan raporların oldukça faydalı olduğunu belirterek, “Biz beş yıl boyunca canla başla tüm Antalyalılar ile birlikte çalışacağız. Gerçekleştireceğimiz projelerle esnafımıza rakip olmayacak, esnafımıza destek olacağız. Ayrıca, Antalyamızın sorunlarının en başında gelen ulaşım ile ilgili de master planı yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz birçok proje var ve tüm bu projeleri esnaf odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla istişareler halinde yapacağız. İnşallah bu çalıştayda da güzel sonuçlar çıkacağını ümit ediyorum. Bu çalıştaydan çıkacak sonuca göre çalışma arkadaşlarımızla toplantı gerçekleştirerek neler yapabiliriz konusunda değerlendirmelerde bulunacağız. Bu vesileyle bizleri bir araya getiren Adlıhan Dere Başkanımız şahsında tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in konuşmasının ardından, AESOB Başkanı Adlıhan Dere katılımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e esnaf ve sanatkarlara göstermiş olduğu ilgi ve destekten dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti. Çalıştayın ikinci oturumunda ise AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Oda Başkanlarının sorularını yanıtlandırarak istişarelerde bulundu. Daha sonra katılımcılar Ulaşım, Alt Yapı-Yatırım ve Diğer Hizmetler ana başlıkları altında gruplara ayrıldı. Oda Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterleri, Antalya Büyükşehir Belediyesinin ilgili bürokratları ile bir araya gelerek sorunları ve beklentileri için çözüm önerilerini tartıştı. Oda Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Başdanışmanı, Başkan Danışmanları, Genel Sekreteri, Daire Başkanları, Bürokratları ile Antalya ve Antalya esnafı için sağlıklı sonuçlar elde edebilmek amacıyla her konuyu tek tek ele alarak çözümler konusunda değerlendirmelerde bulundular.