Doktorlar bugün grevde mi? 27 Mayıs hastaneler açık mı, doktorlar çalışıyor mu, ilaç yazılıyor mu?

24

Doktorların grev tarihleri geçtiğimiz ay paylaşılmış ve mayıs ayı içerisinde doktorların toplam 6 gün grev yapacağı duyurulmuştu. Doktorlar ilk olarak 5-6 Mayıs, sonrasında ise 17-18 Mayıs tarihlerinde iş bıraktı. Şimdi gözler 26 ve 27 Mayıs tarihlerine çevrildi. Peki, bugün doktorlar grevde mi, hastaneler açık mı, ilaç yazılıyor mu? İşte yanıtı…

 
 

BUGÜN DOKTORLAR GREVDE Mİ?

Hekimsen tarafından yapılan açıklamada doktorların 5-6, 17-18 ve 26-27 Mayıs tarihlerinde grev yapacağı duyurulmuştu.

Özlük haklarından insani çalışma şartlarına kadar birçok farklı konuda çözüm istediklerini ifade eden Hekimsen’in sosyal medya sayfasında 26-27 Mayıs tarihlerinde doktorların iş bırakacakları belirtildi ve ayrıca vatandaşlardan da eylemlerinde destek olmaları istendi.

 

27 MAYIS HASTANELER AÇIK MI, İLAÇ YAZILIYOR MU?

27 Mayıs Cuma günü doktorlar grevde olacak ve normal muayene işlemleri yapılmayacak. Bununla birlikte grev boyunca acil hastalar, acil ve riskli gebeler, diyaliz hastaları, çocuk aciller, yoğun bakım hastaları ve kanser hastalarının bakımı aksamayacak. Ancak grev süresince vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına acil durumlar haricinde sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmaması tavsiye ediliyor.