Antalya’da Birikim Okulları Satranç Turnuvası düzenledi

213

 

Birikim Okulları Türkiye satranç Federasyonu Antalya İl Temsilciliği ve Agora AVM ile birlikte Satranç Turnuvası düzenledi.

Agora AVM etkinlik salonunda düzenlenen etkinlikte yaklaşık 280 sporcunun yarıştığı turnuvada ilgi yüksekti. Antalya merkezden, ilçelerden, Trabzon’dan, Burdur ve Isparta gibi illerden katılan sporcular Birikim Okulları tarafından verilen yüzde yüz Burs için kıyasıya yarıştılar.

Anneler gününde satranç turnuvası düzenlediklerini söyleyen, Birikim Okulları Kurucu Başkanı Ramazan Metin “dünyanın her yanında her gün oynanıyor ve farklı kültürlerden farklı geçmişlere sahip insanları bir araya getiriyor. Satrancın faydaları saymakla bitmez ancak özetlemek gerekirse insanlara kazanmayı ve kaybetmeyi öğretir, çocukların eğitimine ve odaklanmalarına yardımcı olur, özgüveni arttırır, problem çözme yeteneğini geliştirir ve beyni çalıştırır. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve satranç sporunu daha iyi öğrenmeleri için Satranç Federasyon Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan’ın çalışmalarında desteklemeye devam edeceğiz.

Agora AVM Pazarlama sorumlusu Serkan Testeceili ile Türkiye Satranç Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Ödül töreninde kategori birincilerine Kupa+% 100 eğitim bursu +Arzum kahve makinesi, ikincilere Kupa +% 40 eğitim bursu, üçüncülere Kupa+%30 eğitim bursu, dördüncülere madalya  %25 eğitim bursu, beşincilere madalya +100 TL Tahtakale hediye çeki takdim edildi.

Turnuvada kategorilerinde dereceye giren sporcular şöyle oluştu:

7 Yaş Genel Kategori;

  1. Biarta Gutserieva,
  2. Seymen Erdoğan,
  3. Hüseyin Ata Gökçe

7 yaş kızlar kategorisi;

  1. Meriç Akgün
  2. Işılay Kurt
  3. Yağmur Günce Günay

 8 Yaş Genel Kategori;

  1. Poyraz Efe Aşıcı
  2. Batın Akçay
  3. Fatma Gülhan Çadır

8 Yaş Kızlar Kategorisi;

  1. Nehir Özkan
  2. Emine Sare Tunç
  3. Fatma Gülhan Çadır

10 Yaş Genel Kategorisi;

  1. Mehmet Alp Soysal
  2. Ahmet Yiğit Demir
  3. Cenk Orhun Şahin

10 Yaş Kızlar Kategorisi;

  1. Melis Yiğit
  2. Aybüke Sena Bülbül
  3. Dilara Taştekin

12 Yaş Genel Kategorisi;

  1. Ömer Mete İşler
  2. Mehmet Şehim Dere
  3. Egemen Kocakaya

12 Yaş Kızlar Kategorisi;

  1. Sofiya Taştekin
  2. Özlem Karadayı
  3. İpek Selen Karataş