ŞİŞLİ’DE CUMHURİYET’İN 100. YILI KUTLAMALARI ÖZEL BİR PANEL İLE BAŞLIYOR

10

Şişli Belediyesi Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında farklı alanlarda pek çok etkinlik ve organizasyonu hayata geçiriyor. Kutlamalar 24 Ekim Salı günü gazeteci yazar ve bir dönem CHP Genel Başkanlığı yapan Altan Öymen, gazeteci yazar Özlem Özdemir ve Bilgi Üniversitesi Genel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfiye Hilal Akgül’ün katılacağı panelle başlayacak.

 

Şişli Belediyesi Cumhuriyet’in ilanın 100. yılını farklı alanlara yayılmış bir dizi etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor.

Kutlamaların ilki, 24 Ekim Salı günü Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek olan “100 Yıllık Cumhuriyet” paneli.

18.00’da başlayacak olan panel; gazeteci yazar ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir dönem genel başkanlığını da yapan Altan Öymen, gazeteci yazar Özem Özdemir ve Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Lütfiye Hilal Akgül’ün katılımı ile gerçekleştirilecek.

Panel öncesinde Altan Öymen “Kuşaklar Arası” ve Özlem Özdemir ise “Kadınlar Cumhuriyeti” isimli kitaplarını imzalayacaklar. Şişli Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yıl onuruna, her iki yazarın imzalı 100’er kitabını da paneli izlemeye gelen misafirlere hediye edecek.

 

 

 

 

Editöre not:

 

Altan Öymen: 1932’de doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Ulus’ta, Akşam’da, Cumhuriyet’te, Milliyet’te ve Radikal’de muhabir, röportajcı, yönetici, yazar, başyazar olarak çalıştı. Anka Ajansı’nı kurdu. Almanya’da basın ataşeliği yaptı. 1961’deki Kurucu Meclis üyeliğinden başlayarak politikada da görevler aldı. Milletvekilliği, bakanlık, parti ve grup yöneticiliği yaptı. Politikadaki son görevi CHP genel başkanlığıydı. Altan Öymen Doğan Kitap’tan yayımlanan eserleri: Bir Dönem Bir Çocuk (1930’lar), Değişim Yılları (1940’lar), Öfkeli Yıllar (1950-1955), …Ve İhtilal (1955-1960), Kayıp Yaz ve 01 Adana-80’li Yıllarda Adana (Tan Oral ile birlikte).

 

Özlem Özdemir: 2000 yılında başladığı gazetecilik hayatında Posta, Para, Akşam, Milliyet Sanat, BirGün, Oda TV, Bayan Yanı, Cumhuriyet gibi pek çok farklı mecrada yazı ve röportajlarla yer aldı. YOL TV’de “BirKaç Ses” ile KRT TV’de “İyi ki Varsınız” adlı kültür sanat programlarını hazırlayıp sundu. “Nokta Koymadan” adlı belgesel projesi ile Ali Poyrazoğlu, Haldun Dormen ve Ayla Algan’ın belgesellerini hazırladı. Pekin’de Çin Uluslararası Radyosu Türkçe Servisi’nde editör olarak görev yaptı, “Çin’de İz Bırakan Kadınlar” adlı radyo programını hazırlayıp sundu. Özdemir’in Cumhuriyet Işığında Söyleşiler, İlham Veren Cumhuriyet Kahramanları: “Öncü Kadınlar”, İlham Veren Cumhuriyet Kahramanları: “Öncü Erkekler”, Benim Adım Afet ve Afet: Atatürk’ün Manevi Kızı Prof. Dr. Afet İnan’ın Yaşamöyküsü adlı kitapları yayımlandı.

 

Prof. Dr. Lütfiye Hilal Akgül: Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, İngilizce İktisat Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora öğrenimine İstanbul Üniversitesi’nde devam etti. Siyaset bilimi alanında doktor, siyasal yaşam ve kurumlar alanında doçent unvanı aldı. Yakın Türkiye tarihini siyaset bilimi ve iktisat persfektiflerinden ele alan makale, kitap ve SCORM içerikleri yayımladı. 1998 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin akademik kadrosunda yer alan Prof. Dr. Akgül, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Genel Eğitim Bölümü Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesidir. Prof. Dr. Akgül, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde, 2009 yılından bu yana, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma Merkezi’nin müdürlüğünü de yürütmektedir.