WAMAS-2023 Olimpiyatı Antalya’da Düzenlendi

176

“Antalya Büyükşehir Belediyesi” ve “Kazakistan ve Avrasya Devletlerinin Dostluk ve Kültür Derneği” katkılarıyla, “Uluslararası Mental Aritmetik WAMAS-2023 Olimpiyatı” organizasyonu düzenlendi.

18 ülkeden 400 yetenekli çocukların katıldığı Antalya’nın ev sahipliği yaptığı ve Büyükşehir belediyesinin destekleriyle ‘Uluslararası Mental Aritmetik WAMAS-2023 Olimpiyatı’ düzenlendi. Türkiye Kazakistan ve Avrasya Halkları Dostluk ve Kültür Derneği başkanı Akmaral Ryspai, “Ulusarası mental Aritmetik derneği “WAMAS” açılışı 5 yıl oldu. Yılda bir kez mental aritmetik üzerinde olimpiyat yarışması düzenleniyor. Bu olimpiyatlar çocukluklara ve velilere büyük motivasyon oluyor.  Bu sene Antalya da düzenlenen yarışmada, davetli misafirlerimiz gelip bize değerli vakitlerin paylaştı için teşekkür ediyoruz. Özellikle Antalya Büyükşehir belediye başkan yardımcısı, Muratpaşa Belediye Başkan yardımcısı, Kepez Belediye Başkan yardımcı, Kazakistan konsolosluğuna, Kazakistan derneği yöneticisine, Rus Konsolosu, Hemşerilerim derneğin yönetimin katılımlarından dolayı çok teşekkür ederiz.

5 yıl süre içinde katılımcılardın sayısı artıyor. Bu yıl 18 ülkeden 400 öğrenci yarışmaya katıldı.  Şampiyon ve süper Şampiyon olanlar 100-300€ ödüllerini elden aldılar”

Katılan ülkeler

Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Suriye, Lübnan, Cezayir, Azerbaycan, Bulgaristan, Ürdün, Irak, Mısır, Moldova, Kırgızistan, Türkiye Özbekistan.

2 gün süren program, ödüllerini alan öğrenciler fotoğraf çekilerek son buldu.