Uluslararası Food Fest Antalya başladı

18

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel gıdaya ve sürdürülebilir tarıma sahip çıkmanın önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen I. Uluslararası Food Fest Antalya başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel gıdaya ve sürdürülebilir tarıma sahip çıkmanın önemini vurgulamak amacıyla ‘Antalya’dan Dünyaya’ mottosuyla düzenlenen I. Uluslararası Food Fest Antalya, Karaalioğlu Parkı’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Festival açılış etkinliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “İlkini düzenlediğimiz Uluslararası Food Fest Antalya ile şehrimizin Akdeniz lezzetlerini Anadolu mutfağıyla harmanlayıp mutfak kültürümüzü dünyada hak ettiği noktaya getirmek için adım atıyoruz” dedi.

Festivalin Antalya ekonomisine katmadeğer katacağını anlatan Başkan Böcek, “Ülkemizin tarım ve gıda ürünleri üretiminde Antalya, sebze, meyve ve örtü altı üretimiyle birinci sıradadır. Şehrimiz gastronomi alanında da adına yakışır yerde olacak” diye konuştu.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN YEREL GIDAYA VE SURDURULEBILIR TARIMA SAHIP CIKMANIN ONEMINI VURGULAMAK AMACIYLA DUZENLENEN I. ULUSLARARASI FOOD FEST ANTALYA BASLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etkinlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Başkan Savaş, 2017’de Hatay’ın UNESCO Gastronomi Şehri unvanını aldığını anlattı. Kentin önemli bir tarım ve ticaret merkezi olduğuna değinen Başkan Savaş, Hatay’ın 600’ün üzerinde yemek çeşidi bulunduğunu dile getirdi. Başkan Savaş, kırsaldaki insanların tarlasını bahçesini ekebilir durumda kalması için kırsal kalkınmaya destek verdiklerini anlattı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar ise Adana’nın yerel lezzetlerinin tanıtımı için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Adana’nın kebaptan ibaret olmadığına değinen Karalar, farklı lezzetlerin yanı sıra kentin tarihi ve turistik yerlere sahip olduğunu vurguladı. Adana’ya 400 bin civarında turist geldiğini belirten Karalar, “1 milyonu geçmesi hedefleniyor. Zamanla 3-4 milyonu bulma hedefimiz var. Adana’nın önemli tarihi kültürel kimliği var. Adana’yı dünyaya tanıtmayı istiyoruz” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek de şunları söyledi:

“Bu yıl 10 milyon turist sayısını geçtik. 10 milyona yakın da yurdum insanı geliyor. Yılda 96 milyon geceleme olan il Antalya, Türk turizminin başkenti gerçekten. 700 bin yatak kapasiteli otellerimiz de şeflerimiz de turizme destek oluyor. Üreticimizle, tüketicimizle, turistlerle bir aradayız.”

Festival kapsamında Ceyda Düvenci, Dilara Koçak, Sahrap Soysal’ın da katılımıyla Antalya mutfağı ve sürdürülebilirlik gibi gastronomiye yönelik farklı başlıkta panel ve söyleşiler düzenlenecek. Rene Frank, Merlin Labron-Johnson gibi dünya çapında tanınmış şeflerle workshop’ların yapılacağı festivalin ilk gününde saat 21.00’de şarkıcı Tuğba Yurt konser verecek. Cumartesi günü aynı saatte sanatçı Işın Karaca Antalyalılarla buluşacak. Festival pazar günü sona erecek.

Festival, Başkan Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile beraberindekilerin kentin 14 coğrafi işaretli ürününün yer aldığı tabakları açmasıyla başladı.

Tabaklardan kimin şansına hangi ürün çıktı:

Ali Çandır: Manavgat Altın Burması

Nuri Cengiz: Antalya Serpme Böreği

Mehmet Başaran:  Antalya Tavşan Yüreği Zeytini

Lütfü Savaş:  Antalya Piyazı

Muhittin Böcek: Antalya Kabak Tatlısı

Zeydan Karalar:  Korkuteli Karyağdı Armudu

Şükrü Sözen: Antalya Bergamut Kabuğu Reçeli

Turgay Genç: Antalya Turunç Kabuğu Reçeli

Mehmet Ali Yılmaz: Antalya Paça Çorbası

Davut Çetin: Alanya Gülüklü (Hülüklü) Çorba

Adlıhan Dere: Finike Portakalı

Serkan Küçükkuru: Alanya Avakadosu