Kılıçdaroğlu’na Antalya’dan ilk ses veren Ümit Uysal oldu

27

Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Gerçekten benimle misiniz?” sorusuna Antalya’dan ‘Evet’ diyen ilk siyasi oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 27. dönem 5. Hazırlık Çalışması Değerlendirme Toplantısı İzmir’de başladı. Toplantıda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu partililere seslenerek, “Şunu da artık bilmek zorundayım. Siz gerçekten benimle misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Ama artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz artık benimle olduğunuzu hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum” diye sordu.

“ARKANIZDAYIZ, YANINIZDAYIZ”

Kılıçdaroğlu’nun ardından kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2023 seçimlerinde İzmir’in CHP lideri Kemal kılıçdaroğlu’nun yanında yer alacağını söyleyerek, “Bu yolculukta İzmir her daim yanınızda olmaya devam edecek. Varlığınız ve liderliğinizde güç ve çalışma azmi buluyoruz. Ayağınıza taş değmesin. Bizi geleceğe taşıyacak bu yolculukta sonuna kadar beraberiz. Arkanızdayız, yanınızdayız, sonuna kadar sizinleyiz” ifadelerini kullandı.

ANTALYA’DAN İLK SES ÜMİT UYSAL’DAN GELDİ

Kılıçdaroğlu’nun çağrısına, Türkiye’nin değişik illerindeki CHP’lilerin sosyal medya hesaplarından, “Evet, seninleyiz” mesajları yağarken, Antalya’dan ilk sesi veren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal oldu.

Başkan Uysal, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Cumhuriyetimizin aydınlık ikinci yüzyılına hazırız. Hep birlikte Türkiye’mizde adaleti, demokrasiyi, huzuru ve refahı yeniden tesis edeceğiz. Yanınızdayız Genel Başkanım” diye yazdı.

Uysal’ın bu paylaşımının ardından şimdi tüm gözler, CHP’nin diğer belediye başkanları, il başkanı, il yöneticileri i, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, gençlik ve kadın kolları başkanları ile belediye meclis üyelerine çevrildi.