İçki servisi yapılmayan otel battı, patronlar devlete devretti

15

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yatırımı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan ve zarar ettiği için kamuya devredilen Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki (Yassıada) Katre Island Hotel için tahsis duyurusu yaptı.

Yatırımı TOBB’a bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılan ve 2018 yılında faaliyete başlayan 5 yıldızlı 324 yataklı lüks otel için tahsis duyurusu yapıldı. Söz konusu tesis zarar ettiği gerekçesiyle  bu yılın nisan ayında kamuya devredilmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre lüks otel yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis edilecek.

Tesisi işletmeye aday olan işletmeciler, şartnameyi 15 bin TL karşılığında Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünde (DÖSİMM) temin edebilecek. Resmi Gazete’deki ilanda, son başvuru tarihi ise 19 Eylül olarak belirtildi.

Bakanlık 5 yıldızlı lüks otel için yeniden tahsise çıktı

Ne olmuştu?

Faaliyette olduğu süre boyunca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ona bağlı kurumların etkinlik, toplantı ve konaklamaları için kullanılan 5 yıldızlı Katre Island Hotel’de içki servisi yapılmıyordu. Bu nedenle otel hem müşteriler tarafından tercih edilmiyor hem de büyük ölçekli organizasyonlar yapılamıyordu.

TOBB tarafından işletilirken sürekli zarar eden tesisin faaliyetleri bu yılın nisan ayında durdurulmuş ve kamuya devredilmişti. Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ömür Gebeş, otelin işletme hakkının kamuya devredilmesi için görüşmeler yapıldığını açıklamıştı.

(turizmgüncel)