AK Partili Vekiller Sokağa Çıkamıyor

44

“Millet aç, iktidar rakamlarla durumu idare etmeye çalışıyor” diyen Demir:

 

AK Partili vekiller

sokağa çıkamıyor

 

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir, haftalardır adım adım Antalya’yı dolaştığını belirterek, “Sofrada, mutfakta yangın var. İktidara oy vermiş olanlar bile feveran ediyor” dedi

 

Geçtiğimiz ay göreve atanan ve ilk günden itibaren özellikle saha çalışmalarına hız veren Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir, ülkedeki ekonomik krizin dayanılmaz noktalara ulaştığını söyledi. Antalya merkez ve 19 ilçede vatandaşlarla sürekli temas halinde olduğunu vurgulayan Demir, “19 ilçenin tamamında neredeyse 7/24 sahadayız. Vatandaşla sürekli iletişim halindeyiz ve gördüğümüz şu; Sofrada, mutfakta yangın var.  Sokakta karşılaştığımız her birey ki, sadece muhalif olanlardan bahsetmiyorum, iktidara oy vermiş kahir ekseriyette dahi bir feveran var.  Çok ciddi bir rahatsızlık var” dedi.

 

DAVUTOĞLU’NA TEVECCÜH FAZLA

Gittikleri yerlerde Gelecek Partisi’ne ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na büyük teveccüh olduğunu kaydeden Demir, “Aldığımız izlenim şu; Sayın Ahmet Davutoğlu gibi mazisi belli, harama helale riayet eden, çalmayan çaldırmayan bir liderle beraber yürümek istiyorlar. Sayın Davutoğlu’nun ismine çok aşinalar ve onun özellikle dürüstlüğüne, çalışkanlığına, vatanperverliğine şahitlik ettiklerini söylüyorlar. Bu da bizi hem sevindiriyor, hem umutlandırıyor. Gelecek Partisi ekipleri olarak tam saha presle sahadayız” diye konuştu.

 

‘ÇALMAYACAK, ÇALDIRMAYACAĞIZ’

Türkiye’de ‘128 milyar dolar nerede ?’ sorusunu ilk soran kişinin Kerim Rota olduğuna dikkat çeken Demir şöyle devam etti: “Kerim bey partimizde mali konulardan sorumlu kişidir. O da şuanda Muğla tarafında sahada çalışmalarını yürütüyor. Toplumun her kesiminin ve her bireyinin ihtiyaç sahibi olduğu bu ülkede 128 milyar doların tırnak içinde söylüyorum hülle yöntemiyle iç edilmesi, Türkiye’deki ana ekonomik kaymalardan bir tanesinin en somut göstergesidir. Bunun haricinde deprem için toplanan paraları göremiyoruz, 15 Temmuz sonrasında toplanan paraları göremiyoruz. İşte bunların sonucu olarak da bugün ülke yangın yerine dönmüş durumda. Gelecek Partisi çalmayacak/çaldırmayacak, her sorunu çözümüyle birlikte ortaya koyacak etkin bir kadroya sahip. 

 

‘İKTİDAR AĞLAMA YERİ DEĞİL’

Sayın Davutoğlu’nun genel başkan olduğu dönemde, 2016’da kişi başına düşen Gayrisafi Milli Hasıla 12 bin dolarlar seviyesini aşmıştı. Bugün gayrisafi milli hasıla 6.5-7 bin dolarlar seviyesine gerilemiştir. Buna rağmen iktidar sözcüleri sanki memleket bahar yeri, her taraf güllük gülistanlık gibi ahkam kesmektedir. İktidar ağlama yeri değildir. Rakamlarla, yalan ifadelerle geçiştirilecek bir yer değildir. Ağlayanın gözyaşını silecek, çözüm üretecek, susayana su verecek yerdir iktidar. Bu milletin derdiyle dertlenmez, sorunlarına çare olmazsanız, yarasına merhem olamazsanız verdiğiniz rakamlar hiçbir işe yaramaz. Rakamlar karın doyurmuyor. Millet aç. Kimse kimseyi kandırmasın.  İktidar milletvekilleri sokaklarda kendini gösteremiyor çünkü sokağa çıkacak yüzleri yok. Şuanda iktidarın karnesi kesinlikle eksidir ve geçer not alması mümkün değildir.