Antalyalı firma üretecek, Japon firma satacak

45

Dünyanın arıtması

Antalya’dan gidecek

 

Antalya merkezli su arıtma sistemi üreticisi Fair ATS, Japon devi Sony’nin tedarik firması Techsol Holding ile gurur veren bir ortaklığa imza attı. İki firma arasındaki işbirliği kapsamında Fair ATS’nin üreteceği su arıtma sistemleri, Purisol markasıyla 24 ülkede satışa sunulacak.

 

Antalya Ticaret Platformu Derneği (ATİP) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Ali Torun’un sahibi olduğu Fair ATS firması, kent ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak dev bir işbirliğine imza attı. Antalya’da evsel ve endüstriyel su arıtma sistemleri üreten Fair ATS, Japon devi Sony’nin tedarik firması Techsol Holding ile İş Ortaklığı anlaşması imzaladı. Geçtiğimiz günlerde Antalya’ya gelen Techsol Holding ortaklarından Alaa Abdel Yaman ile Fair ATS firması sahibi Ali Torun arasında imzalanan ortaklık anlaşmasına göre, iki firma Purisol markası ile Avrupa, Asya ve Ortadoğu’da 24 ülkede su arıtma sistemi satacak.

 

DÜNYANIN SUYUNU ARITACAKLAR

Fair ATS tarafından Antalya’da üretilecek olan su arıtma sistemleri, Japonya merkezli Techsol Holding aracılığıyla dünyaya pazarlanacak. Evsel ve endüstriyel su arıtma sistemleri üreticisi olan Fair Ats firması, Techsol Holding ile yaptığı ortaklıkla kurduğu Purisol markası ile 24 ülkede satış ve pazarlama temsilciliğini yaparak, ürünlerini satışa sunacak. Ortaklık anlaşmasının imzası sırasında konuşan Techsol Holding ortaklarından Alaa Abdel Yaman; “Enerji sektöründe faaliyet gösteren bir holding olarak hedefimiz sadece daha yüksek karlar elde etmek değil, bunu yaparken gelecek kuşaklara olan sorumluluğumuzu da yerine getirmek. Onlara olan borcumuzu ödemek ve daha iyi bir dünya için katkı koymak” dedi. Holding hakkında bilgi de veren Yaman, “11 Kasım 2019’da kurduğumuz holdingde, her çalışanın şirketin bir parçası olduğu, aidiyet anlayışını, herkesin işi sahiplendiği, parçası olduğu bir yapıyı hedeflemiştik. Bunu da başardık. Bugün Sony, Casio gibi firmalarla anlaşmalarımız var. Sony’nin 5 geliştirme stüdyosunda play station oyunlarını dünyanın tüm dillerine çeviriyoruz. Yine enerji sektöründe, geliştirdiğimiz güneş panellerinin dünya lansmanını önümüzdeki Ağustos ayında yapacağız” diye konuştu.

 

‘SU NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ’

Holding olarak bir sonraki adım olarak su arıtım teknolojilerini hedeflediklerini kaydeden Alaa Abdel Yaman şöyle devam etti: “Birlikte çalışabileceğimiz, güvenebileceğimiz, Japon teknolojisini de içine katabileceğimiz bir partner arayışı içerisindeydik.  Bu arayışımıza Fair ATS’den daha iyi yanıt veren bir firma olmadı.  Bu yüzden buradayız ve burada olduğumuz için de mutluyuz.” Fair ATS firmasının sahibi ve ATİP Yönetim Kurulu Üyesi Ali Torun ise konuşmasında, “2001 yılında ‘Su neredeyse biz oradayız’ sloganıyla küçük bir şirket olarak yola çıkmıştık. Bugün evsel ve endüstriyel su arıtma sistemleri üreticisi olarak yurtiçi ve dışında faaliyet gösteriyoruz. Ortaklığımızın her iki ülke için de, bizler için de hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.