Memleket Partisi GDK üyesi Şefika Aygüneş’e 5 kuruşluk dava

12

Memleket Partisi Genel Disiplin Kurulu üyesi Av. Şefika Aygüneş’e 5 kuruşluk manevi tazminat davası açıldı.

 

19 Mart’ta Memleket Partisi Olağanüstü Kongresi’nde Başkan Ramazan Deniz’in listesinden yönetim kurulu üyesi seçilen Selda Demirel, olağanüstü kongreye bir hafta kala asılsız ve mesnetsiz iftiralar ile hakkında şikâyette bulunan Av. Şefika Aygüneş’e 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtı.

 

Memleket Partisi GDK üyesi Aygüneş ’in, Selda Demirel hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verileri kanuna aykırı ele geçirme ve yayma, tehdit, hakaret” suçlaması ile olağanüstü kongre sürecinde suç duyurusunda bulunduğu ve Aygüneş ‘in yalan beyanlar ile Selda Demirel hakkında 15 gün süreli tedbir kararı çıkarttığı ortaya çıktı.

 

Av. Şefika Aygüneş ‘in şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada savcı kovuşturmaya yer yoktur kararı verdi.

 

DEMİREL’DEN AYGÜNEŞ’E SUÇ DUYURUSU

 

Selda Demirel 15 Haziran’da Antalya Cumhuriyet Savcılığına Av. Şefika Aygüneş hakkında suç duyurusunda bulundu. Demirel’in başvurusu üzerine Antalya Cumhuriyet Savcılığı Avukat Suçları Soruşturma Bürosu Şefika Aygüneş hakkında TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca soruşturma başlattı.

 

SİYASET KURUMUNDAN TEMİZLENMESİ GREKİYOR

 

Selda Demirel, olaya ilişkin yaptığı açıklamada;

 

“Bu zihniyette hareket eden şahısların siyaset kurumundan temizlenmesi gerekiyor. Aynı zamanda mesleğine saygısı olmayan, meslek etik değerlerini hiçe sayarak, yeminine bile sadakat gösteremeyen bu şahıs, asılsız ve mesnetsiz iftiraları ile beni itibarsızlaştırmak, küçük düşürmek istemiştir. Nitekim başaramamış, savcılığın isabetli kararı ile hakkımdaki suçlamaların yersiz olduğu anlaşılmıştır.”

 

İfadelerini kullandı.

 

Demirel’in yaptığı suç duyurusunda şu ifadeler dikkat çekti:

 

“Şüpheli ve Selda Memleket Partisi’nin üyesidir. Şüpheli şikâyet tarihi 15/03/2022 gününden 4 gün sonra 19/03/2022 tarihinde gerçekleşecek olan Memleket Partisi Antalya İl Kongresi öncesi Selda ile farklı adayları desteklemesi sonucunda şüphelinin desteklediği adayı değil de farklı bir adayı destekleyerek yönetim kurulu listesinde yer alması üzerine Selda’ya husumet gütmeye başlamıştır. Selda’nın şüpheli ile hiçbir teması ve iletişimi olmamasına rağmen, şüpheli 11/03/2022 tarihinde Selda’nın eşi Deniz Demirel’i arayarak kendisi ile ilgisi bulunmayan bir sosyal medya paylaşımını bahane ederek hakaret ve tehdit etmiştir. Olay bu sebep ile vuku bulmuştur. Şüpheli tüm bu eylemleri sürecinde Selda ile ne konuşmuş ne de iletişim kurmuştur. Maalesef ki tüm bunları bilmesine rağmen Selda’yı şikâyet konusu yapmıştır.”

 

Şöyle devam ediyor:

 

“Şüpheli güttüğü husumet nedeniyle şikayetçi Selda’yı “özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirmek, kişilerin huzur ve sükutunu bozma, tehdit ve hakaret” iddialarıyla şikâyet etmiş ve Selda hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Halbuki şüpheli bu olayda Selda’nın bu suçları işlemediğini bilmektedir.”

 

5 KURUŞLUK TAZMİNAT DAVASI

 

Selda Demirel yaşanan süreç ile ilgili bugüne kadar sessizliğini koruduğunu, ancak gelinen noktada artık birilerinin bu tarz şahıslara karşı sesini yükseltmesi gerekiyor. Yaptım, oldu, bitti ile kimsenin bir kadının onuru ve gururuyla oynamasına izin vermeyeceğim.

 

Bu riyakarın cezasızlık ile kurtulmaması noktasında her kulvarda mücadeleye devam edeceğim. Bu neden ile hukuki süreci başlatarak şahsa verdiğim değer doğrultusunda 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtım.

 

BÜYÜK BİR KUMPAS

 

Selda Demirel, vuku bulan olayı büyük bir kumpas olarak değerlendirdi şöyle devam etti:

 

“Tüm bu yaşananlara maruz kalmamın sebebi ilçe başkanlarımıza saygısızlık yapan, hakaretler yağdıran ve son olarak bir kadın arkadaşımıza iftira atan ve sinkaflı hakaretlerde bulanan bir yapının karşısında durmamdır. Bu konularda disiplinin işletilmesi için gerekli müracaatlar yapılmasına vesile olmamdır.

 

Bu dik ve kararlı duruşumuz birilerini rahatsız etmiş olacak ki süreç içerisinde sosyal medya üzerinden şahsıma ve eşime yönelik saldırı, midemizin kaldırmayacağı karalama çalışmaları yapılmıştır. İlçe başkanlarına saygısızlık yapan hakaretler eden, kadın üyelerimize iftira atan ve sinkaflı küfürler eden bir yapı ne yazık ki görmezden gelinmiştir. Aksine tarafsızlık ilkesi elzem olan parti içi bir organın üyesi; Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi Şefika Aygüneş tarafından desteklenmiştir.

 

Bu yapının ifşa edilmesi ve basın yayın organlarında ortaya çıkması sonucunda bana ve eşime karşı Şefika Aygüneş tarafından kumpas kurulmuştur. Eşim ile aralarında hukuki süreç devam ettiği için bu konuda çok konuşmak istemiyorum. Adalete ve hukuk devletine olan inancımız tamdır. Adalet er ya da geç tecelli edecektir.”

 

İfadelerini kullandı.