Antalya’da Bitkisel Atık Yağ Toplayıcıları Dayanışma Derneği ( BAYDER) temiz çevre için kolları sıvadı

174

Antalya kurulan Bitkisel Atık Yağ Toplayıcıları Dayanışma Derneği yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti

Dernek Başkanı İş İnsanı Ali Deniz ve üyelerin katılımıyla Antalya’da bulunan dernek merkez yapılan toplantı da önemli karalar alındı. Toplantıda   yapılacak çalışmalar masaya yatırılırken, çalışmalar ivedilikle hayata geçirmesi, derneğe yeni üye katılımın sağlanması karara bağlandı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Ali Deniz;  “Bitkisel Atık Yağ Toplayıcıları Dayanışma Derneğinin   (BAYDER)  Antalya bölgesine yönelik  “Temiz Çevre” imajına sağlamış olduğu olumlu yöndeki katkıları artarak devam ediyor.

Amacımız kayıt dışı merdiven altı atık yağ toplayıcılarının önüne geçmek. Ve temiz çevre için atık yağ toplayıcı firmaları aracılığı ile yağların toplanmasıdır. Merdiven altı yağ toplayıcılarının kayıt altına alınması hem ülke ekonomizme katkıları olacak hem de daha temiz çevreye katkıları olacaktır. Dernek olarak, kimsenin ekmeğiyle oynama gibi bir arzumuz yok.

Aksine, lisanlı devletine vergi veren, toplanılan atık yağların çevreye zarar vermeden muhafaza edilmesine yöneliktir. Bu bağlamda başta Antalya ve Ankara’da konun muhataplarıyla bakanlık  temsilcileriyle görüşmelere başlanası  kararını aldık”dedi.