Rektör kendi atadığı danışmanı yine kendi jet hızıyla görevden aldı

233

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kendisine danışman olarak atadığı ve kurum sitesinden de adını duyurduğu Doç. Dr. Önder Bilgin’i görevden alıp ismini de bir saat sonra siteden çıkarmak zorunda kaldı.

Peki, bir rektörün kendi üniversitesinde görevli olan ve danışman yaptığı bir kişiyi apar topar ve atandıktan sadece bir saat sonra görevden almasının nedeni neydi?..

Gün Haber’e ulaşan bilgilere göre, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Bilgin, 2017 yılında Meral Akşener Grubu olarak bilinen siyasi bir platformun, halka açık yapılan  “Başkanlık Anayasası’na hayır” toplantısına konuşmacı olarak katıldı.

İyi Parti kurulmadan 9 ay önce gerçekleşen bu toplantıda, daha sonraki süreçte partinin il başkanı olan Ahmet Aydın’da yer aldı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin eleştirildiği toplantıda, getirilecek olan değişiklikle mevcut parlamentonun sembolik hale dönüştürüleceği kaydedildi.

SİTEDE YAYINLANDI KIYAMET KOPTU

Rektör Özlenen Özkan, danışmanların isimlerinin bulunduğu listeyi yayınladı. Listede, Prof. Dr. Ömer Bayezid, Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar, Prof. Dr. Feramuz Özdemir, Prof. Dr. Muharrem Certel, Prof. Dr. Ahmet Küçükçetin, Antalya eski Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ile Dr. Öğretim Üyesi Önder Bilgin’in adı yer aldı.

Ancak, listenin yayınlanmasından hemen sonra kulisler çalkalanmaya başladı. İddiaya göre, Önder Bilgin’in 3 yıl önce ‘Meral Akşener Grubu’nun ‘Anayasa’ya hayır’ toplantısına katıldığına ilişkin haber ve fotoğraflar Külliye başta olmak üzere YÖK’e ve üniversite yönetimine gönderildi.

Ve, listenin yayınlanmasının üzerinden bir saat geçmeden kurum sitesinde yayınlanan listeden Danışman Önder Bilgin’in adı çıkarıldı. Böylece, üniversitedeki önemli atamalardan biri, siyasi bir kazaya kurban gitti.