KORKUTELİSPOR’DA MUHTEŞEM ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI

115

Tarihinde ilk defa Antalya Süper Amatör Küme de şampiyon olarak BAL (Bölgesel Amatör Lig)’e yükselme başarısını gösteren Korkuteli Belediyespor, muhteşem bir tören ve kutlama ile şampiyonluk kupasını aldı.

Kısa süre önce Türkiye Futbol Federasyonunun resmi açıklaması ile 2019-2020 yılı Antalya Süper Amatör Küme Futbol Şampiyonluğu tescillenerek tarihinde ilk defa Bölgesel Amatör Lige yükselme başarısını gösteren Korkuteli Belediyespor için Korkuteli 100.Yıl Atatürk Stadyumunda şampiyonluk gecesi ve kupa töreni düzenlendi. Antalya’nın ve Korkuteli’nin yerel televizyonları tarafından da canlı olarak yayınlanan şampiyonluk kutlamaları, Korkuteli 100. Yıl Atatürk Stadyumunun ortasına kurulan dev sahnede gerçekleşti. İlçe halkının da corona tedbirleri kapsamında maskeleri ve sosyal mesafeye uyarak yoğun katıllım sağladığı program şampiyonluk kupasının sahneye alkışlar eşliğinde getirilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile start aldı. Program, Korkuteli Belediyespor’un geçmişinde yer alan fotoğraflar ve bu sezon şampiyonluk yolunda kazandığı maçların görüntülerinden oluşan, “Şampiyonluk klibi” ile devam etti.

“HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRMAK İÇİN”
Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek burada yaptığı konuşmada belediye başkanı olduktan sonra tüm taraftar guruplarının kendisine ” Bu sene olacak mıyız’ diye sorduğunu belirterek ” Ben onlara söz vermiştim, öncelikle taraftar gurubuna hediye olsun. Seçim öncesinde kurulmuş bir takımımız vardı. Bir tedirginlik vardı, dediler ne yapacağız? Yine aynı şeyleri onlara söyledim, şuraya çıkın sadece formanızı terletin. Önemli değil şampiyon olmak veya olmamak, Futboldur bu. Bir sene şampiyon olursunuz, 2 sene şampiyon olamazsınız, yeter ki siz formanın hakkını verin ve sahada formanızı terletin Allah nasip eder merak etmeyin dedim, dolayısıyla bu şampiyonluk tüm futbolcularımıza, teknik kadroya, hocalarımıza hepsine hayırlı mübarek olsun. Tüm yönetime de teşekkür ediyorum. Onlara hayırlı olsun. Tüm Korkuteli’lilerin tamammına hayırlı olsun. Korkuteli spor tarihinde ilk defa şampiyon oldu. Şu anda BAL ligine yükseldik, inşallah şampiyon oluruz ve olamayız, ama yine kalbinden inanmış tüm herkes el ele verirse emin olun biz BAL liginde de şampiyon olacağız, hiç merak etmeyin. Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Tüm siyasi partilerimize teşekkür ediyorum, Emniyet Müdürü Caner Çiçek’e de teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Ana sponsorumuz Erdoğdular inşaata da teşekkür ediyorum. Ayrıca bu gecenin sponsorlarına da tek tek teşekkür ediyorum. Burada yapılan her şey, alt yapıdan yetişen çocuklarımızın hepsinin kötü alışkanlardan uzaklaşmaları için gerçekleşiyor” dedi.
 
ÇAVUŞOĞLU, RÜŞTÜ, VOLKAN VE GÜRBÜZ’DEN KUTLAMA
Konuşmanın ardından, Korkuteli Belediyespor Kulübü Başkanı Muharrem Yavuz, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek’e plaket takdim etti. Antalya Amatör Futbolcular Derneği başkanı Adnan İmirgi, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek’e şilt verdi. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı, Başpehlivan Ali Gürbüz, Milli Kaleci Volkan Babacan, Rüştü Reçber, Sanatçı Ahmet Şafak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yayına katılarak Korkuteli Belediyespor kulübüne Şampiyon oldukları için ve BAL liginde başarıları için teşekkür ettiler. Korkutelispor’da 1978 yılında gol kralı olan ve o takımda futbol oynayan Süleyman Tülüler, Ali Özlü, Alaaddin Hancıoğlu’a birer madalya takdim edildi. Ardından, Korkuteli Belediyespor Kulübünde faaliyet gösteren tüm branşların alt yapılarında yer alan sporcular ve teknik sorumluları alkışlar eşliğinde gruplar halinde sahneye gelerek taraftarlara tanıtıldılar.
 
“HEPİMİZ BU TAKIMA SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit ise törende yaptığı konuşmada Korkuteli olarak bu akşam önemli bir heyecanı mutluluğu hep birlikte yaşadıklarını belirterek “Ligler bitti ve Korkuteli Belediye sporumuz şampiyon oldu ve seneye BAL liginde mücadele edeceğiz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu başarıların devamı BAL liginde de gelecektir. Ben bunu canı gönülden inanıyorum. Belediye Başkanı Ömer İşlek, teknik heyet, yönetim, sporcular, ana sponsorumuz üzerine düşeni yaptı. Fazlasıyla yaptıkları için bu akşamı gördük, şampiyonluğu gördük, BAL ligini gördük. Artık bundan sonra ilçe olarak ilçenin iş adamları olarak, esnafı olarak siyasetçisi olarak bürokratı olarak bu ilçemize takıma sahip çıkma görevi hepimize ait. Önümüzdeki sezon BAL liginde hayırseverlerimiz, iş adamlarımız olarak takımıza daha fazla sahip çıkıp BAL liginden üst liglere çıkartırız ve görürüz” dedi.
 
KUPAYI, KÖKSALAN VE BULUT TAKDİM ETTİ
Korkuteli İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit’in konuşmasıın ardından Korkuteli Belediyespor’u bu sezon şampiyonluğa taşıyan tüm futbolcular tek tek isimleri okunarak taraftarların alkışları eşliğinde sahneye çağırıldılar. Futbolcuların sahnede toplanmasının ardından şampiyonluk kupasını vermek için Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanı Metin Bulut ile Türkiye Futbol Federasyonu Antalya Bölge Müdürü Ahmet Köksalan sahneye davet edildiler. Köksalan ve Bulut’un yaptığı kısa konuşmaların ardından ise şampiyonluk kupası önce Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek’in ellerinde havaya kalktı, sonrasında ise futbolcular tarafından büyük bir sevinçle havaya kaldırıldı.
 
ŞAMPİYONLUK KORTEJİ
Kupanın alınması ile birlikte yaşanan sevinç ve mutluluk, sonrasında tüm takımın üstü açık araçla birlikte arkalarındaki onlarca otomobil ile ilçede yapmış oldukları şampiyonluk korteji ile devam etti. Korteje yol kenarlarındaki vatandaşlarda futbolcuları dakikalarca alkışlayarak eşlik ettiler. Program kortej ile sona erdi.