Ramazan Metin’den Büyükşehir’e tepki: 7,5 TL ile engel aşılmaz!

356
Saadet Partisi Antalya İl Teşkilatı Engelli Bireylerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ramazan Metin yapmış olduğu basın açıklamasında Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu 2020 bütçesine tepki gösterdi.
 
Saadet Partisi Antalya İl Teşkilatı Engelli Bireylerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ramazan Metin, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 bütçesinde engellilere ayrılan miktarı şu sözlerle eleştirdi: 

‘Engellilerin toplumdaki yerini kabul etmek ve bunların hayatlarını kolay bir şekilde devam ettirebilmelerini sağlamak , hükümetlerin ve yerel yönetimlerin temel görevleridir. Ne var ki gerek yasal düzenlemelerin gerekse de somut olarak uygulanan politika ve yapılan çalışmaların yeterli olduğunu söylemek oldukça güçtür. Hatta neredeyse mümkün olmayacaktır. Aynı bağlamda incelediğimizde Büyükşehir Belediyemizin 2020 bütçesinde 3.450.000 TL içerisinde sadece 300 lira gibi komik bir rakamı Büyükşehir Belediyemizin 2020 bütçesi içerisinde ayırmış olması bizleri sükut-u hayal’e uğratmıştır.”
 

KİŞİ BAŞINA 7,5 TL
Ayrılan 300 TL’lik bütçenin Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar çok geniş yüzölçümüne sahip yaklaşık 40 civarında engellinin yaşam mücadelesi verdiği Antalya’da engelli bireyler arasında fert başına bölünmesi durumunda yaklaşık 7,5 TL gibi komik bir rakam düştüğünü de açıklamalarına ekleyen Metin, ‘Hangi engelli kardeşimizin, hangi yarasını saracağı planlanarak ayrılan bu bütçe payının hangi derde derman olacağını merak etmemek elde değil. Bunlardan mütevellit yola çıkacak olursak aslolan şey kutlamak ya da anmak gibi formaliteler değildir” dedi. 


Saadet Partisi Antalya İl Teşkilatı Engelli Bireylerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ramazan Metin: ‘’Engelli olan insanımızın yılda bir defa gününü kutlamak onların yaşamış oldukları sorunu çözmez , aslolan şey sağlıklı bireyler gibi yaşam kalitesinde yaşayabilecekleri ortamı hazırlamaktır.Bu anlamda Büyükşehir Belediyemizin hazırlamış olduğu 2020 bütçesinin tekrar gözden geçirilerek gerekli düzenlemeler yapılıp engellilere engel olacak bir bütçe değil onların engelini kaldıracak bir bütçenin Büyükşehir Meclisi onayından geçmesini bekliyoruz.’’ sözleri ile de açıklamasını noktaladı.