Ersoy ve Çavuşoğlu Merkel ile görüşmeye gidecek

22

Almanya’nın Türkiye’yi turizm açısından riskli gördüğü ülkeler listesinden çıkarması için Merkel’le temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u Almanya’ya Başbakan Angela Merkel ile görüşmeye gönderecek.

İki bakan Merkel’e Türkiye’nin aldığı önlemleri anlatacak.

İki bakan, Türkiye’de bir turistin hastalanması durumunda tedavinin karşılanacağını anlatıp Almanya’dan 14 günlük karantina süresinin kaldırılmasını isteyecek. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da Alman muhatabıyla görüşmesi planlanıyor.

Öte yandan Almanya’da salgın verileri bakımından tek yetkili kurum olan Robert Koch Enstitüsü’nün, Almanya’ya dönüşlerde (ev karantinasına girmemek için) COVID testi kabul edilen ülkeler listesine Türkiye de eklendi. Bu gelişme Almanya’nın turizm kapsamında ilk olumlu adımı olarak değerlendirildi.

Federal Dışişleri Başkanlığı’nın seyahat uyarısının sürmesi ve Robert Koch Enstitüsü’nün riskli bölge listesinde Türkiye’nin halen yer almasına rağmen Türkiye’den dönenlerin karantinaya girmek zorunda kalmamak için test sonucu göstermesi mümkün olabiliyor. Testin son 48 saat içinde yapılmış olması gerekiyor.