Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) tarafından bu yıl 17’incisi ‘Değer Katan Akıllı Teknolojiler’ temasıyla gerçekleştirilen ANSİAD Girişimcilik Günleri’nin tanıtım toplantısı Akra Hotel’de gerçekleştirildi. ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, ANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Necdet Alkandemir, İlhan Karakaya, Sarper Dermut ve Girişimcilik Ekosistemi paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın faaliyetler ve program hakkında bilgi verdi. ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı yaptığı açılış konuşmasında, bu yıl 17’ncisini düzenlemekten onur duydukları Girişimcilik Günleri etkinliği ile lise ve üniversite öğrencilerini girişimcilik konusunda cesaretlendirmeyi ve yaratıcı fikirlerinin ortaya çıkmasını sağlamayı planladıklarını söyleyerek, “Ulusal ve uluslararası platformlarda gençlerimizin fikirleri ile oluşturdukları projeleri uygulayabilir hale gelmeleri için de‘Girişimciliğin Ortak Dili’ isimli AB projesini yürütüyoruz” dedi.
BATI AKDENİZ ÜNİVERSİTELERİ FİNALDE
Etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın, “Bu yıl 5’incisi düzenlenen Liselerarası Fikir Şenliği ile başlayan Girişimcilik Günleri’miz, ANSİAD Melek Yatırım ve Girişim Mühendisliği Günü etkinliğimiz ile devam ediyor” diye konuştu. ANSİAD Girişimcilik Ekosistemi Projesi, 7. İş Fikri Yarışması Ön Eleme Jürisi’nin de gerçekleştiğini kaydeden Yargın, “Bi Düşün Sen Bulursun mottosuyla yola çıktığımız ve bölgedeki 7 üniversiteden 140 projeyle 294 öğrencinin katıldığı yarışmada 30 finalist jüri karşısına çıkmaya hak kazandı” dedi. Yarışma, Batı Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nde öğrenim gören önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programı öğrencileri ve doktora kategorisine başvurmak kaydıyla öğretim elemanlarını kapsamakta” dedi. ANSİAD 5. Liselerarası Fikir Şenliği ile etkinliklerin start aldığını kaydeden Yargın, “Etkinliğin amacı, öğrencilerin girişimci olma niyetlerini güçlendirmek, girişimcilik becerilerine bilimsel katkı sağlamak, takım çalışması ve sunuş kabiliyetlerine katkı sağlamaktır” dedi
AKDENİZ’DE BİR İLK ANTALYA HACKATHON’U
Antalya, Burdur, Isparta ve Alanya illerinden üniversite öğrencilerinin katılımıyla düzenlenecek olan “Antalya Hackathonu” hakkında bilgiler veren Yargın, “100 öğrencinin katılımıyla ve Habitat Derneği, Microsoft desteğiyle kesintisiz 48 saatlik bir teknoloji eğitimi olacak. Buradaki hedefimiz, öğrencilere yazılım ile ilgili girişim fikirlerini üretebilmek” diye konuştu.
SAVAŞ TARİHİNDE İNOVASYON
ANSİAD Girişimcilik Günleri mottosunun ‘Değer Katan Teknolojiler’ olduğuna değinen Yargın, “Bu konuya tarihsel bir bakış açısı kazandırmak amacıyla yine Batı Akdeniz üniversiteleriyle birlikte gerçekleştireceğimiz, ANSİAD Geçmiş Dönem Başkanı & Sivil Tarih Yazarı Bekir Bülend Özsoy’un ‘Savaş Tarihinde İnovasyon ve Girişimcilik’ konferanslarımız olacak” dedi. İnsanlığın teknolojik gelişmelerle birlikte karşı karşıya kaldığı duruma dair felsefi değerlendirmelerin gerçekleştirileceği bir dizi konferans gerçekleştirecek olmasına değinen
Yargın, “Zürih Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İşletme ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mathias Schuz’un sunumuyla Girişimcilik ve Sorumluluk Taşıyan Liderlik konusunu konuşacağız. Bölge üniversitelerinde öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek konferanslarla öğrencilere felsefi bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
TÜSİAD BAŞKANI SİMON KASLOWSKİ BİZLERLE
Her yıl olduğu gibi, bu yıl da örnek olabilecek girişimci iş insanlarıyla bir araya geldiklerini kaydeden Yargın, “Bu yıl da Akra Hotel’de gerçekleştireceğimiz ödül törenimizde Organik Kimya San. ve Tic. A.Ş. CEO & Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski’yle bir araya geleceğiz” dedi.
ANSİAD’DA 15 YILDIR TECRÜBE KONUŞUYOR
Gelenekselleşen lise, yüksekokul ve fakültelerdeki girişimcilik derslerinin yıla yayılarak Nisan- Mayıs aylarında “Tecrübe Paylaşımları” adı altında gerçekleştirdiklerini belirten Yargın, “Buna bağlı olarak fakülteler, yüksekokullar, liselerde ANSİAD üyesi iş insanlarımız birçok eğitim-öğretim kurumunda kendi girişimcilik hikâyelerini öğrencilere aktardılar” diye konuştu.