AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SENATOSU’NDAN BARIŞ PINARI HAREKÂTI’NA DESTEK BİLDİRİSİ

275

Akdeniz Üniversitesi Senatosu olarak, ülkemizin karşılaştığı tehditlere karşı devletimizin ve milletimizin yanında kararlı bir şekilde durduğumuzu ve bu tehditleri bertaraf etmek için yoğun çaba sarf eden hükümet ve silahlı kuvvetlerimize desteğimizi belirtmek istiyoruz.

 

Bilindiği üzere bir süreden beri güney sınırlarımızda dış çevrelerin de gizli ve açık desteğiyle planlı bir şekilde bir terör koridoru oluşturulmaya çalışılmaktadır. Hem ülkemiz hem de bölge halkları için büyük tehlike oluşturacak ve bölgeyi uzun süreli bir kaos ve istikrarsızlığa sürükleyecek bu girişimlerin engellenmesi adına ülkemizin çok yönlü gayretleri ve fedakarlıkları olmuştur. Bu kapsamda PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarıyla belli bir sahada güvenliği ve asayişi sağlamış olan silahlı kuvvetlerimiz, uluslararası hukuk çerçevesinde Suriye’nin kuzeyine yönelik olarak Barış Pınarı Harekâtı’nı aynı hedefler doğrultusunda başlatmış bulunmaktadır.

 

Akdeniz Üniversitesi Senatosu olarak, milyonlarca göçmenin tekrar yurtlarına dönebilmesini sağlamak, terör tehdidini ve dolayısıyla ülkemizin güneyinde oluşturulmak istenen terör yapılanmasını bertaraf etmek, Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayarak yeniden barış ve huzuru tesis etmek amacındaki Barış Pınarı Harekâtı’na desteğimizin tam olduğunu belirtmek istiyoruz.

 

Akdeniz Üniversitesi Senatosu olarak harekâtın hedefine ulaşmasını diliyor ve bu doğrultuda Türk Silahlı Kuvvetlerine başarılar temenni ediyoruz.

Saygılarımızla,