KAVŞUT AİLESİNİN ACILI GÜNÜ

1859

Antalya İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Nihat Kavşut, İntihar eden  Kardeşi  A. K.  için Mevlid-i Şerif  okuttu.

25 Temmuz günü Gölcük İlçesi İhsaniye Çiftlik Mahallesi’nde vuku bulan olaya dair iddialar şöyle:

Bir çocuk babası olan A. K. 25 Temmuz 2019’da Gölcük’te bir ağaçta asılı  bulunmuştu.

 344 dairelik bir sitenin 6 yıldır yöneticiliğini yapan A.K. Site yöneticiligini siteyi yapan inşaat şirketi adına 2 yıl kendisi yapmış sonrasında daha profesyonel olacağı düşüncesiyle bir şirketle anlaşmıştı.

 

Yakınları ve site sakinlerinin  iddialarına göre;  A. K. şirket sahibi B.Ç.  ile anlaşmış bu arada yöneticiliğe de devam etmişti.  Bir müddet sonra şirket sahibi  B.Ç.  “Çocuğum büyüdü bundan böyle yöneticiliği ben yapacağım sen git” diyerek A.K yı isten uzaklaştırmak istemiş, bunun üzerine A K. ve  site sakinleri  birbirinden memnun olduklarını dile getirerek durumu kabul etmemişler. Fakat  B.Ç.  A.K. nın işten çıkartılması için yanına uzun süre önce sitede çalışan M. A.  isimli kadını alarak 22 Temmuz’da site sakinleriyle toplantı bir toplantı gerçekleştirerek. A.K. nın M.A.’ın sözlü taciz ettiğini iddia etmiş. Bu iddiaya tepki gösteren A.K, “Nasıl taciz etmişim? Böyle bir şey neden şimdiye kadar iddia edilmedi?” diyerek kendini savunmaya çalışmış. A.K. nın yönetimi dönemine ait düzenlenen Bağımsız denetçi raporlarında herhangi bir usulsüzlük ve zarar tespit edilmediği gibi aksine kasada para olduğu belirtilmiş.  Site sakinleri “Varsa usulsüzlük savcılığa verin. Öyle bir şey yaptıysa ispat edin,” diyerek, taciz iddiasında bulunan kadına da “Bu zamana kadar neden sustun da şimdi konuşuyorsun? Sana inanmıyoruz,” sözleri ile tepki göstererek toplantıyı terk etmişler.

Site sakinlerinin  itiraz etmelerine rağmen aynı gün B.Ç.  A.K yı işten çıkarmış, durumu öğrenen ve yapılanın haksızlık olduğunu düşünen site sakinleri hep birlikte ayaklanmışlar.

 Yaşananların ardından çalıştığı sitede 6 yıldır hiçbir şikayet ve kovuşturma muhatap olmayan A.K için 24 Temmuz Çarşamba günü ivedilikle toplantı istemişler.

B.Ç.,bu defa yanında M.A  ile  eski çalışanlardan M.  ve avukatı Ö.B.  bu toplantıya katılmış.

B.Ç. ’nin tanışıklıkları eskiye dayanan  Avukatı Ö.B. , A.K yı site sakinleri nezdinde itibarsızlaştırmak adına savcılığa şikayet ettiklerini iddia etmiş.

Site sakinleri, kadınların taciz iddiasına rağmen neden konuşmadığını ve taciz tarihinden  sonra 7 ay çalışmaya neden devam ettiğini sormuşlar fakat geçerli bir yanıt alamamışlar.

Aynı gün evinden toplantıya katılmak için çıkan A.K. kendisini arayan eşine: “Şimdi toplantıya giriyorum. Çıkınca seni ararım,” diyerek telefonu kapatmış ancak ne o toplantıya katılmış  ne de evine gitmiş. Hakkında ortaya atılan isnatsız  iftiralara ya dayanamayan A.K. 25 Temmuz Çarşamba günü Site yakınlarındaki bir ceviz ağacına kendisine asarak yaşamına son vermiş. Geride ““Yüzünüzü kızartacak hiç bir şey yapmadım,” diyerek eşine ve 5 yaşındaki çocuğuna her evlilik yıl dönümünde mezarına gelmelerini vasiyet eden bir not bırakan A.K. yı intihara sürükleyen olayın sorumlusu oldukları iddia edilen B.Ç., M. A.  ve M. ye ulaşılamadığı gibi avukat Ö.B’in toplantıda ifade ettiği, “ savcılığa  suç duyurusunda bulunduk” söyleminin de gerçek dışı düzmece, korkutma, itibarsızlaştırma ve tehdit amaçlı olduğu  ortaya çıkmıştır.