YÖRSİAD “KOSGEB DESTEKLERİ” HAKKINDA BİLGİLER ALDI

26

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği) online toplantılarına devam ediyor. YÖRSİAD’ın Konuk konuşmacıları, KOSGEB Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış ile KOSGEB KOBİ Uzmanı Güneş Ulutürk oldu.

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, YÖRSİAD olarak son dönem yaptıkları çalışmaları anlattı ve son dönem üyelerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirdikleri Zoom toplantılara devam ettiklerini söyledi. M.Aykut Ege günün konusu olarak KOSGEB ve destekleri konusunda bilgiler almak olduğunu ve bu amaçla da KOSGEB Müdürü Dr. İbrahim Uğur ERKIŞ ile KOSGEB KOBİ Uzmanı Güneş ULUTÜRK’ü konuk ettiklerini söyledi ve teşekkürlerini sundu.

Toplantılarımızı yüz yüze yapmayı özledik!

Yeni normalleşmeler ile yaz aylarının da gelmesi ile birlikte hareketli bir zamana girdiklerini de dile getiren Başkan Ege “ Yeni normalleşmeler ile Antalyamızda bir hareketlenme var. Özellikle yeme içme mekanlarının ve birçok esnafımızın dükkanlarını açması, turizmde küçük de bir hareketlilik ile birlikte herkeste bir heyecan oluştu. İş İnsanları olarak bizler ve tüm Antalyamız birlikte Pandemi kurallarına uymamız kaydıyla inşallah bu sıkıntıdan en kısa sürede kurtuluruz. Toplantılarınızı yüz yüze yapmayı özledik. Arkadaşlarımız ile bir arada olmayı çok özledik. İnşallah kısa sürede daha da normalleşerek toplantılarımızı yüz yüze yapma şansı buluruz.”dedi.

Başkan Ege, Antalyaspor’un yeni Başkanı olan YÖRSİAD Kurucu Üyelerinden Av.Aziz Çetin’i de kutlayarak başarı diledi, Antalyaspor’da çok başarılı olacağına inandığını söyleyerek, en kısa sürede dernek olarak kendisini ziyaret edeceklerini ifade etti.

Teknoloji anlamında kendimizi başarılı bulan bir kurumuz!

KOSGEB Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış yaptığı açıklamada, Antalya’nın KOSGEB desteklerinden daha fazla destek almasını sağlamak için uzman kadrolarıyla bölgede yer alan STK’ları bilgilendirmek için konuk olduklarını ifade etti.

YÖRSİAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini de dile getiren Erkış “KOSGEB hakkında tüm STK’lara fırsat buldukça kapsamlı var olan destekleri aktarmaya çalışıyoruz. YÖRSİAD’a bizleri sizlere daha iyi anlatmamızı sağladığı ve sizler ile buluşturdu için çok teşekkür ediyorum. KOSGEB genelde sadece piyasada kredi veren bir kuruluş olarak görülebiliyoruz. 4 ana farklı KOBİ desteği paylaşabiliyoruz. Teknoloji anlamında kendimizi başarılı bulan bir kurumuz. İnternet sitemize geldiğiniz tüm detayları ayrı ayrı görebilir, online girişimcilik eğitimleri alabiliyorsunuz.7-24 eğitim var. Girişimcilerimiz tüm işlemlerini internet sayfamız üzerinden çok rahatlıkla yapabiliyorlar” dedi.

Uğur Erkış, KOSGEB’le daha güçlü KOBİ’ler, gelişen ekonomi vizyonu doğrultusunda etkin destek ve hizmetlerle KOBİ ve girişimcilerin yenilikçi, teknolojik ve rekabetçi bir yapıya ulaşmalarını sağlayarak ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını arttırmanın temel görevleri olduğunu söyledi.

KOSGEB KOBİ Uzmanı Güneş ULUTÜRK ‘te yaptığı sunumda AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon Destek programları hakkında bilgiler verdi.

KOSGEB Nedir?

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı); Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini artırmak ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş kamu kurumudur.