28

Ayasofya’nın açılmasının ardından Temmuz ayından yapılan son anket sonuçları açıklandı. Vatandaşın Türkiye’de en büyük sorun olarak ekonomiyi gördüğü ortaya çıtkı. İşte AKP, CHP, İYİ Parti, HDP, MHP, Deva Partisi ve Gelecek Partisi’nin en güncel oy oranları.

Korona virüsün gölgesinde gerçekleştirilen Ayasofya’nı açılışı tartışmaları da beraberinde getirmişti. Açılışın ardından yapılan son anket sonucunda ise AKP, CHP, İYİ Parti, HDP, MHP, Deva Partisi ve Gelecek Partisi’nin son oy oranları dikkat çekti.

Avrasya Anket tarafından yapılan araştırmada “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusuna katılımcıların verdiği yanıtlara göre partilerin oy oranları şöyle:
AKP: 35, 
CHP: 28,4
İYİ Parti: 12,4
HDP: 11,7
MHP: 7,4
Deva Partisi: 2,2 
Gelecek Partisi: 2,3

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı adayı olursa ona oy verir misiniz?” sorusuna ise vatandaşın yüzde 46,8 “Hayır” cevabını verdi.

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ PROBLEMİ

Öte yandan vatandaşa göre Türkiye’deki en büyük problem ise Ekonomi. Ekonomiden sonra vatandaşın en çok rahatsızlık duyduğu konu işsizlik oldu.

İşsizliğin ardından ise Enflasyon-pahalılık ve adaletsizlik oldu.

AYASOFYA’NIN ETKİSİ

Öte yandan katılımcılara “Ayasofya’nın açılması oy tercihinizi etkiledi mi?” sorusuna verilen cevap da dikkat çekti. Açılışın oy oranlarına hiçbir etkisi olmadığı dikkat çekti.

Soruya verilen cevaplar ve sonuçları şöyle sıralandı.

Evet Cumhur İttifakı’na oy vermeye karar verdim: 0,2

Evet, muhalefet partilerinden birine oy vermeye karar verdim: 0,1

Hayır, etkilemedi: 99,7