MAHALLENİZİN BAKKALLARI SİZLERİ BEKLİYOR !!!

24

Antalya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Atilla Koçak, gündeme  ve  içinde bulunduğumuz sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Koçak,  Dünya ve ülkemiz maalesef coronavirüs  nedeniyle  önemli bir süreçten geçiyor.  Bu  dönemde ekonominin sürdürülebilirliği ve istikrarı için  ilave tedbirlerle  Ülkemizin süreci olabildiğince  hasarsız atlatması sağlanabilir.  Vatandaşlarımızın   evde kalma sürecinde  zaruri ihtiyaçlarını  kolay ve hızlıca sağlayan Bakkal, Market ve Bayilerimiz dir.   Bakkallar ve Marketler mahallesindeki insanların ana ihtiyaç malzemelerine ulaşımda  sorun yaşamaması  ve tedarik sıkıntısı çekmemesi için hizmetine Valiliğimizce belirnenen çalışma saatlerinde  devam etmektedir.

Coronavirüs  sebebiyle  sıkıntılı günler geçirdiğimiz  bu günlerde Küçük esnafımızın  finansman ihtiyaçlarıda  mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Devletimiz  tarafından,  Halkbank ve  Esnaf Kredi Kefalet Koop. aracılığıyla sağlananan finans yardımlarından,  birçok esnafımız, geçmiş sicili ile ilgili olarak faydalanamamıştır. Bakkalların  genel itibariyle  mal alım sürecinde daha büyük oyuncuların finansman döngüsünde önemli rol oynayan  Ticari kartlar ve dolayısıyla  taksitli alım süreci  maalesef bulunmamaktadır. Ürün tedarik sürecinde  ürününü peşin yada  gün bazlı alan Bakkal esnafımız, satışında ise  kimseyi zor durumda bırakmamak için  gerektiğinde veresiye defteri kullanarak  mahalle sakinlerinin yanında olmaktadır.  

HAYDİ ANTALYALI HAYIRSEVERLER ŞİMDİ SIRA SİZDE…  Sözlerine devam eden Antalya Bakkallar ve Bayiler esnaf Odası Başkanı Atilla Koçak ,  “Antalya lı hayırseverleri böyle zor  günlerde  Mahalle bakkallarına giderek hiç tanımadıkları kişilerin  veresiye’lerini kapatmayı, en azından veresiye borçlarının bir kısmını, o kişinin haberi olmadan  ödeyerek  hayır işlemeye davet ediyorum” dedi.  Gerçek hayırseverliğin  birbirini tanımadan reklam yapmadan olacağını dile getiren Başkan KOÇAK, Böyle zor ve sıkıntılı günlerde  Ekonomik durumu iyi olan  Vatandaşların ,  fakir ve yardıma muhtaç  halka yardım etmesi  hem biz Bakkal-Market çiesnafların, hem de ihtiyaç sahibi, çalışamayan evine ekmek parası götüremeyen insanlara faydası olacağını belirtti.

Tüm Dünya ,Türkiye ve Antalya mız olarak bu süreci hep birlikte , dikkatle yöneteceğimize ve bunun da altından kalkacağımıza inanıyorum.  Tüm “HAYIRSEVER ANTALYA’LILARI  BAKKALLAR VE MARKETLER OLARAK BEKLİYORUZ” dedi.

05.05.2020