4 gün sokağa çıkma yasağı mı var? 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak?

27

4 gün sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak ediliyordu. 23 Nisan’da kaç gün sokağa çıkma yasağı olacak? İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine, 23, 24, 25 ve 26 Nisan’da uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge gönderildi. Genelge ile 22 Nisan saat 24.00 ile 26 Nisan saat 24.00 arasında istisnalar hariç Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı.

Sokağa çıkma yasağı uygulaması araştırılan konular arasında yer alıyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından 17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00’ten 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Vatandaşlar bu yasağın her hafta olup olmayacağını öğrenmek istiyorlar. Bu hafta sokağa çıkma yasağı 4 gün mü olacak? sorusu ile ilgili genelge yayınlandı.

 

İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine, 23, 24, 25 ve 26 Nisan’da uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge gönderildi.

Genelgede, koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, salgının/bulaşının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla bir çok tedbir kararının alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

Genelge ile 22 Nisan saat 24.00 ile 26 Nisan saat 24.00 arasında istisnalar hariç Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı.