Sayın Böcek çok mu üzüldünüz?

19

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, büyükşehire ait kız öğrenci yurdunu TÜRGEV’in elinden almak için düğmeye basınca konu Türkiye’de bir anda trend topic oldu.

Yani, twitterde Türkiye’nin en çok konuşulan konusu haline geldi.

Amma gelin görün ki, eften püften meseleler için sosyal medyasından paylaşımlar yapan Muhittin Böcek alınan iptal kararıyla ilgili ne twitter hesabında, ne facebook sayfasında tek satır yazmadı, tek kelime etmedi.

Sanki Muhittin Böcek ve büyükşehir sosyal medya sayfasını yönetenler için TÜRGEV diye bir olay Antalya’da yaşanmadı, böyle bir iptal kararı meclisten çıkmadı.

Ben yakın şahidim, Böcek kendi twitter sayfasını kendi yönetiyor.

Bu iptal kararıyla ilgili başkandan bir paylaşım göremeyince, insan kendi kendine, “Başkan bu karara üzüldü mü?” acaba diye soruyor haliyle…

Hani, başkan yurdun TÜRGEV’den geri alınması için büyükşehir meclisinin verdiği kararı mı duymadı diyeceğim, o kararın alındığı meclisi bizzat kendisi yönetti.

Kafası karışıktı, ne oylattığının farkında mı değil diyeceğim, TÜRGEV’in meclisin 173 sayılı gündem maddesi olduğunu bir gün önceden sağır sultan bile duydu.

Başında bulunduğu büyükşehir basın bürosu karardan sonra, “Öğrenci yurtları yeniden Büyükşehir’in” başlıklı bir haber bile geçti.

Hadi bunları görmedi, duymadı, peki ertesi gün gazeteler manşetten verdi, tv’ler de haber oldu, başkan medyayı da mı takip etmedi acaba?..

TÜRGEV yurdunun meclis kararıyla iptal edildiği gün Süleyman Demirel’in vefat yıldönümünü unutmayan başkan, aynı gün katıldığı karne töreninden de bir paylaşım yaptı.

Büyükşehir meclisinin TÜRGEV kararı o gün twitterda trend topic oldu, Böcek ve büyükşehir sosyal medya grubunun başındaki Panda’dan ses çıkmadı…

Sanki TÜRGEV kararını Antalya Büyükşehir Meclisi almamış, onlar bu kararın içinde değillermiş gibi…

Sanki Muhittin Böcek, Antalya’nın değil de Patagonya’da bir şehrin belediye başkanıymış gibi…

İnsan, twitterda trend topic olan bir konunun üzerine atlar, “Biz yaptık, TÜRGEV’in iptal kararını biz aldık” diye övünür, bir sürü paylaşımlar yapar de mi?..

Ama kararın çıktığı gün, ne Böcek’in, ne büyükşehirin sosyal medya sayfalarında tek satır TÜRGEV yoktu…

Ertesi güne baktım…

Hani işleri çoktur, yazamamışlardır diye…

O gün de TÜRGEV değil, YKS sınavı vardı Böcek’in gündeminde… Öğrencilere başarılar diliyordu…

Akşama kadar umutla bekledim.

Ama boşuna…

Akşam saat 18.00 gibi bir paylaşım yaptı başkan, o da Boğaçayı’nın temizliği ile ilgili…

Umudum ertesi güne, yani pazar gününe kaldı.

Yok, yok, yok…

Hatay Expo’su var, TÜRGEV yok…

Babalar günü kutlaması var, TÜRGEV yine yok…

İnsan ister istemez şunu soruyor;  Sayın başkan, meclisin aldığı yurdun TÜRGEV’e tahsisinin iptali kararına çok mu üzüldünüz?..

Yoksa birilerinin gazabından mı korkuyorsunuz?..

Çıkan karardan pişman mı oldunuz?..

Benim bildiğim, göreve geldiğiniz günden bugüne, CHP’nin genel başkanı ve parti tabanını, ayrıca sizin hitabınızla, ‘Meral abla’nızın partisi İyi Parti’yi mutlu edecek en önemli meclis kararı buydu…

Sayın Böcek, CHP ve İyi Parti genel başkanları ile parti tabanlarında sevinçle karşılanan bu karar, sizi memnun etmedi mi?..

Ne güzel, üç yıldır kulağınız arkasına yatmış, bu konuda kılınızı bile kıpırdatmamıştınız değil mi?..

TÜRGEV’in gündeme gelmesi, meclis kararıyla yurdun tekrar büyükşehire geçme umudunun doğması sizi çok mu üzdü?..

Yok, eğer memnun ve sevinçliyseniz, neden hem sizin, hem de büyükşehirin sosyal medyasında bu mutluluğu paylaşmadınız?..

Sayın başkan…

TÜRGEV’i  gündeme getirip sizi üzen bir karara vesile olduysam ne mutlu bana…

Gelin, sosyal medyanızdan kız öğrenci yurdunu TÜRGEV’den geri almak için atılan adımla ilgili iki satır paylaşım yapın, en azından bu karara ‘Evet’ oyu veren meclis üyelerinizi bari kutlayın.

Bundan sonraki süreci anlatın…

Olayı gündemde tutun…

CHP’li bir belediye başkanı olarak siyaseten bunun aylarca ekmeğini yiyin…

Hadi, bugün mutlaka bir TÜRGEV tweetinizi bekliyorum…