İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Murat ULUCAN’ın                                                                                                                                23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

46

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’inci yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920’de İstiklal mücadelemizin devam ettiği zor şartlar içinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin önünde yepyeni bir ufuk açmış ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.

Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir. Milletimizi ortak bir hedef etrafında bir araya getirerek birleştiren ilk Meclisimiz,  vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur.

23 Nisan gününün bütün çocuklara bir bayram olarak armağan edilmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemin, onlara duyduğu inancın ve güvenin göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, gelecekte ulusları yönetecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getiren, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklarımız aracılığıyla tüm dünyaya ilettiğimiz bir bayramdır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” sözlerini hatırlatarak ifade etmek isterim ki; iyiyi ve doğruyu öğretip çocuklarımızı geleceğe hazırlayarak, ilim ve irfan sahibi, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, egemenlik ve milli irade kavramlarını özümsemiş gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle; bütün çocuklarımızın ve Aziz Milletimizin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı” kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, milli iradenin kalbinin attığı yer olan ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.

                                                                                                                                                                                                                                                            Mehmet Murat ULUCAN
                                                                                                                                                                                                                                                          Antalya İl Emniyet Müdürü