ANTALYA ROTARY KULÜPLERİ PROJEDEN PROJEYE KOŞUYOR

112
  1. Bölge Dönem Güvernörü Kemal Ketrez ile eşi Burcu Ketrez ve Guvernör Yardımcıları Tekin İnce, Selma Tekinalp, Antalya Rotary Kulüp Başkanları, İbrahim Coşar, Halide Akbaş, Güler Açacak, Ozan Işılar, Hasan Ali Onay, Güneş Çankaya, Uğur Dizer, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’i ziyaret ederek Antalya Rotary Kulüplerinin kısa ve uzun süreli projeleri hakkında bilgi verdiler. 

Ziyarette, yapımı Konyaaltı Beledisi tarafından gerçekleştirilen Otistik Çocuklar Okulu hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

  1. bölge dönem guvernörü Kemal Ketrez , “Otistik çocukların erken tanısı için ebeveyn bilgilendirme toplantısı düzenlemeyi planladıklarını, çocuklarımızın hem gelişim hem de büyümelerinin çok yönlü takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Çocuğun gelişiminde karşılaşılacak herhangi bir tipik durumda uzmanlar tarafından gerekli önlemler ve destekler verilmeli. Çünkü erken dönemde fark edilen her bir risk durumu ilerlemeden çocuğun gelişiminin tamamını etkilemeden durdurulabilir ve gerekli erken müdahale programları uygulanarak bu risk durumları giderilebilir ”dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, eğitime kapıların her zaman açık , sosyal belediyecilik anlayışlarında çocukların öncelikli olduğunu belirtti.

Antalya Eğitim Araştırma Hastanesine Bağış

Antalya eğitim araştırma hastanesi Yeni doğan servisine Olimpos Rotary tarafından cihaz bağışı yapıldı.

Burcu Ketrez’in önderliğinde yaptığı “İlk Saran Sen Ol” projesi çerçevesinde Yeni doğan servisine, her birine battaniye, bere, patik ve eldivenden oluşan Set halinde bağış yapıldı.

Özel Açı Okulunda “Siber Zorbalık” Hakkında Konferans Verildi

Öğrencilerimiz gibi 21.yüzyılda yetişme çağında olanlar ve gençler akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar aracılığıyla İnternet’e çok kolay bir şekilde ulaşıyorlar. Ve sosyal medya onların günlük yaşamlarının çok büyük bir kısmını kapsıyor.

Bu harika araç aynı zamanda yeni tehditlerin, farklı risklerin arttığı bir alan.

Öğrencilerimizi bu sorunsal hakkında bilinçlendirmek ve İnternet kullanımında sahip oldukları haklar, sınırlar, siber suçlar ve sosyal medya kullanımı konusunda bilgilendirmek amacıyla, Özel Açı Okulunda Akademisyen Emrah KOZAN  , “Sosyal medya ve güvenli İnternet kullanımı” konulu bir konferans verdi.