Başkan Erdoğan resmen açıkladı: Koronavirüste yeni normalleşme takvimi belli oldu! Kısıtlamalar ne zaman kalkacak?

37

Son dakika haberi: Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderlik ettiği toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sunum yaptı. Kafe ve restoranların açılıp açılmayacağı, kısıtlamaların esnetilip esnetilmeceği konularının ele alındığı toplantının ardından Başkan Erdoğan alınan kararları açıklamak üzere kameralar karşısına geçti. Koronavirüste normalleşmenin 4 grup altındaki kriterlere göre yapılacağını açıklayan Erdoğan, gevşemenin Mart ayı ile birlikte başlayacağını son dakika duyurdu.

Son dakika haberi: Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik ettiği toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sunum yaptı. Kafe ve restoranların açılıp açılmayacağı, kısıtlamaların esnetilip esnetilmeceği konularının ele alındığı toplantının ardından Başkan Erdoğan alınan kararları açıklamak üzere kameralar karşısına geçti ve son dakika açıklamalarında bulundu. Koronavirüste normalleşmenin 4 grup altındaki kriterlere göre yapılacağını açıklayan Erdoğan, gevşemenin Mart ayı ile birlikte başlayacağını duyurdu.

 

Başkan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

“Aziz milletim, değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Kabine toplantımızda güvenlikten sağlığa tüm meseleleri enine boyuna değerlendirdik. Geçtiğimiz günlerde Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine yapılan harekatla ilgili ayrıntılar üzerinde durduk.

Bu harekatta şehit düşen askerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye 40 yıldır bölücü terörle mücadele eden,bu uğurda pekçok kayıplar veren, acılar çeken bir ülkedir. Bu süreçte her yolu deneyerek terör bataklığını kurutmaya çalıştık.
1990’lı yılların kaotik ortamında terör örgütü kamu görevlilerimize, sivil vatandaşlarımıza karşı acımasız saldırılar gerçekleştirmiştir. Bebeklerden çocuklara, kadınlardan yaşlılara kadar herkes hedef alınmıştır. Milletimiz birlik ve beraberliğine sahip çıkarak, devletimiz de mücadele vererek gözünü kin bürüyen örgütün hedefe ulaşmasını engellemiştir.

Türkiye üzerinde hesabı olan çevreler 2013 yılından itibaren pek çok araçla PKK’yı yeniden harekete geçirdiler. Hiçbir insanımızın kanı dökülmesin, yüreği yanmasın, analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın diye her türlü gayreti samimiyetle gösterdik. Özellikle 2015 Temmuz ayından itibaren yoğunlaşan saldırılar çeşitli ilçelerimizin çukurlarla kuşatılmasına kadar vardı. Sur, İdil, Cizre, Nusaybin, Derik, Dargeçit’te yaşanan hadiseler güvenlik kuvvetlerimizin mücadelesiyle bastırılmıştır.