Finike Devlet Hastanesi’nde koronavirüs testleri başladı

38

ANTALYA’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı koronavirüs testi yapabilen laboratuvar sayısı, Finike Devlet Hastanesi’nin de eklenmesiyle 5 merkeze çıktı.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve tehdit etmeye devam eden koronavirüs (Covid-19) salgınında Sağlık Bakanlığı, turizm kenti Antalya’da bakanlığın talimat ve rehberleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Antalya Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü idaresinde Antalya Halk Sağlığı Laboratuvarı, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi’nde koronavirüs (covid-19) testleri yapılıyor. Sağlık İl Müdürlüğü, Finike İlçesi’ndeki Devlet Hastanesi’nin 5’nci PCR Laboratuvarı’nın açıldığını ve hizmet vermeye başladığını söyledi.

BATI BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLAR FİNİKE’DE

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel Kurt, hizmete giren laboratuvarda incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Dr. Hülür, “İlimizde bulunan ve PCR testi çalışılan laboratuvar sayımız kamuda 5’e çıktı. Bu yeni laboratuvar ile test verme süresi de kısalacaktır. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yoğun çaba gösteriyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız Batı ilçelerinden il merkezine gelmeden PCR testlerini yaptırabileceklerdir. Laboratuvarlarımız yeterli teknik donanım, tıbbi cihaz, tıbbi malzeme ve sağlık ekibine sahiptir” dedi.

ANTALYA'DA SAGLIK BAKANLIGI'NA BAGLI KORONAVIRUS TESTI YAPABILEN LABORATUVAR SAYISI, FINIKE DEVLET HASTANESI'NIN DE EKLENMESIYLE 5 MERKEZE CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)