AKSU BELEDİYESİNDE KÖK HÜCRE BAĞIŞ KAMPANYASI

38

Aksu Belediyesi, Kızılay tarafından düzenlenen gönüllü kök hücre bağışı kampanyasına destek verdi. Kampanya kapsamında çok sayıda belediye personeli ve Aksulu vatandaş, kan örneği vererek kök hücre bağışçısı oldu.

“Kök hücre bağışçısı ol, öne çık, hayat kurtar” sloganıyla gerçekleştirilen bağış kampanyası, belediye hizmet binasında gün boyunca devam ederken, vatandaşlar ve belediye personeli kan vererek kök hücre bağışçısı oldu. Kızılay yetkilileri “Kızılay olarak bizler burada bir köprü vazifesi görüyoruz. Bir tarafta kök hücre bekleyen hastalarımız, diğer tarafta ise bağışçılarımız var. Kan vererek kök hücre bağış kampanyamıza destek veren herkese, bağış bekleyen hastalarımız adına çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız her zaman bağış noktalarımıza gelerek kan ve kök hücre bağışında bulunabilirler” dedi.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertop, kök hücre bağış kampanyasına verdikleri desteklerden dolayı Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i ziyaret ederek, teşekkür belgesi takdim etti. Kan bağışı ve kök hücre bağışçısı olmanın önemine dikkat çeken Başkan Şahin ise herkesi kök hücre bağışçısı olmaya davet ederek, Dr. Tufan Ertop’a teşekkürlerini iletti.