WEBİNAR 4

27

“KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAME DÜZENLEME VE ÖZELLİKLİ DURUMLAR” KONULU WEBİNARIMIZI ZOOM UYGULAMASI VE YOUTUBE KANALIMIZDAN CANLI OLARAK GERÇEKLEŞTİRDİK

Bu zorlu süreçte eğitim salonlarımızda gerçekleştiremediğimiz eğitim Seminerlerimizi, sanal ortamda düzenlemeye devam ediyoruz ve Webinarlarımızın dördüncüsünü gerçekleştirdik. YMM Murat YILDIZ ve YMM İrfan VURAL’ın sunumları ile katkı verdiği “Kurumlar Vergisi Beyanname Düzenleme ve Özellikli Durumlar” konulu Webinarımızı, Zoom Uygulaması ve Youtube kanalımızdan canlı olarak yayınladık.

Oda Başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR, Webinarın açılışında yaptığı konuşmada, Covid’19 virüsü nedeniyle bir çok beyannamenin olduğu gibi Kurumlar Vergisi Beyannamesinin de verilme süresinin 1 ay uzatıldığını, bu anlamda da sokağa çıkma yasağını da değerlendirmek için, beyanname düzenleme ve özellikli durumları tekrar etmek ve daha da pekiştirmek istediklerini belirtti ve “Hocalarımıza yapacakları katkılardan dolayı; şahsım, odamızın tüm kurulları ve meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Dünyada ve ülkemizde çok ciddi bir pandemi yaşadığımızı ve bu süreçte ülkemizde diğer ülkelere göre çok fazla olmasa da hayatını kaybedenler olduğunu söyleyen başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR,  Covid’19 virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve tedavi görenlere acil şifalar diledi.

Bu sene çok üzülerek meydanlara çıkamadığımızı belirten başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR, tüm emekçilerin 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutladı.

Başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR, “Bu pandemi sonrası dünyada ve Türkiye’de ekonomik ve sosyal açıdan hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, en azından birçok ülkenin ekonomik olarak bir daralma yaşayacağını, şu an yaşananlardan görebilmekteyiz. Ülkemizde de ciddi bir sıkıntı yaşanacak. Ama buna hep beraber katlanacağız. Otellerin tamamı kapalı,tarım sektörü üretime devam ediyor ama bu sektörde mücbir sebep halleri kapsamına alınmadı. Bu nedenle özellikle Akdeniz Bölgesinde faaliyet gösteren meslektaşlar olarak bu konuda sıkıntı çekmekteyiz. Bizler meslek camiası olarak üzerimize düşen herşeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Sağlık çalışanlarına, güvenlik güçlerine ve sokakta çalışmak zorunda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü de meslektaşlarıma etmek istiyorum. Çünkü hem işlerine baktığı müşterilerinin hem de müşterilerinin çalışanlarının hakları açısından, özellikle kısa çalışma ödeneği konusunda çok ciddi emek sarf ediyorlar.  Hepsine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Başkanımızın konuşmasının YMM İrfan VURAL ve YMM Murat YILDIZ sunumlarını gerçekleştirdi. İlk olarak beyanname verilmeden önce dikkat edilmesi gerek hususlar, ardından kurum kazancının tespitindeki giderler, yıllara sari inşaat onarma işlerinde vergilendirme, kurumlar vergisi istisnaları, beyanname üzerinden yapılan indirimler, teşvik belgeli yatırımlarda kurumlar vergisi uygulaması, kurumlar vergisinde zarar mahsubu ve vergiye gönüllü uyumlu mükelleflere %5 vergi indirimi konularında bilgilerini aktardılar. Son olarak Zoom uygulaması üzerinden izleyen meslektaşlarımızın canlı olarak sorduğu ve Youtube üzerinden izleyen meslektaşlarımızın odamız e-posta adresine gönderdiği soruları cevaplandırılarak webinar sona erdi.