ASAT GENEL MÜDÜRÜ HALKI YANILTIYOR. İSTİFA ETMELİDİR.

17

Bir kaç gündür sosyal medyada su faturalarının fazla geldiği yönünde yurttaşlarımız tarafından yapılan şikâyetler görülmektedir.

Şikâyetler artınca ASAT Genel Müdürü Av. İbrahim Kurt bir açıklama yaparak  “Suya zam veya kademe artışı yapılmadığını” söylemiştir. İbrahim Kurt yaptığı açıklamada videolu ve görsellerle yurttaşlarımızın doğal olarak Korona günlerinde daha çok su tükettiğini kullanarak, algı yaratmaya ve suya zam yapılmadığına kamuoyunu ikna etmeye çalışmıştır.

Oysa ASAT’ın kendi internet sitesinde yer alan tablo suya her ay parça parça zam yapıldığını ortaya koymaktadır.

Yılbaşında 3,62TL olan 1 m3 su fiyatı, Mayıs ayı itibari ile 3,76 TL olmuştur. Suya  %3.86 oranında zam yapılmış, 1 m3 fiyatı 14 kuruş artmıştır. İşyerleri için artış %4 olmuştur. Birleşik olarak beş aylık bu zamlar daha da fazla tutmaktadır.

Ama ASAT genel müdürü ısrarla zam yapmadığını savunmaktadır. Kamuoyunu yanılmaktadır.

Hatırlayalım, aynı ASAT Genel Müdürü, geçen yıl Ekim ayında suya yüzde 20 zam yapmış ve kamuoyunda eleştiri almıştı. O zaman da suya yüzde 20 zam ile beraber atık su bedeline de yapılan artış kamuoyundan saklanmış hiçbir açıklama yapılmamıştı. Metreküp başına yüzde 35 oranında alınan atık su bedeli yüzde 40’a çıkarılmıştı. Yurttaşlarımız faturayı görünce bu artışın farkına varmıştı.

Halkı aptal yerine koyarak, gerçekleri örtbas etmeye çalışarak, algı yaratarak kamu kurumlarını yönetemezsiniz. Ama ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt’un bu yönetme biçimi artık alışkanlık olmuş.

İbrahim Kurt’a soruyoruz: Acaba bu yönetme alışkanlığını 2017 yılında ASAT Genel Müdürlüğüne sizi getiren AKP’li Menderes Türel döneminde mi edindiniz?

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, AKP döneminden kalma bu Genel Müdür’ün sözüne güvenip (yanıltılarak)kendisi de suya zam yapılmadığını açıklamıştır. Böcek, ya bu genel müdürünü görevden alacak ya da onun kamuoyunu yanıltma, bilgi saklama usulü ile yönetme biçiminin ortağı olacaktır.

Su zamları geri çekilmeli. ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt istifa etmelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

ANTALYA HALKEVİ