Robot garsonlar iş başı yapıyor

37

Japonya’da robot garsonlar ile hizmet verecek olan bir kafe, kasım ayında açılacak. Kafedeki robot garsonlar, engelli bireyler tarafından kontrol edilecek.

Robot garsonlar ALS hastaları tarafından yönetilecek

Japonya’da bir hayır kuruluşu olan Nippon Vakfı, robotik şirketi OryLab ile birlikte yenilikçi bir yenilikçi bir projeye imza attı. Kasım ayında açılacak bir kafede, OryLab’e ait OriHime-D isimli robotlar çalışacak. Projeyi farklı kılan ise bu robotların ALS hastası bireyler tarafından kontrol edilecek olması.

Kamera, ses sistemi gibi bileşenleri ile müşterilerden sipariş alabilen bu robotlar, kahve vb ürünlerin servisini yapabiliyor. ALS hastası bireyler, bu robotları kafenin arka tarafından veya evlerinden yönlendirerek bir nevi işletmeci olarak çalışacaklar.

 

Yapılan yeni bir ortaklık ile sigara yasağı uygulaması için yapay zeka kullanılacak. Sigara yasağı için Azure IoT platformu kullanılacak. Azure IoT sigara yasağı için kullanılacak Benzin istasyonlarında sigara yasağının uygulandığına yönelik bilgilendirici …

 

Pilot program kapsamında ilk olarak hafta içi 5 gün hizmet verecek olan kafede, sonraki süreçte her gün hizmet verilmeye başlanacak. Ayrıca pilot program sonrasında kafede çalışacak olan ALS hastası bireyler de kesinleşmiş olacak.

OryLab CEO’su Kentaro Yoshifuji, vücutlarını hareket ettiremeyen bireylerin de çalışabildiği bir dünya kurmak istediğini söylüyor.