“ANTALYA VALİMİZİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI İLE VİRÜSÜ YENECEĞİZ!”

33

Antalya’nın tanınmış İş İnsanlarından Demre İkon Grubun sahibi ve aynı zamanda TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin, Turizm Dosyası İnsatgram Canlı Yayınına katılarak gündemi değerlendirdi.

Perçin, kendi İnstagram hesabından yaptığı paylaşımlar ile başlattığı ve çığ gibi büyüyen “Salgın sonrası Sağlık Çalışanlarının her zaman yanındayız!’ projesi ile hayata geçirdikleri ve büyük bir destek ile karşılaştıkları proje hakkında gelinen son durum ve geçtiğimiz günler Antalya Valisi Koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar hakkında bilgiler verdi. Antalya olarak Pandemi döneminde en şanslı İl’in Antalya olduğunu da dile getiren Rıza Perçin, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun özverili çalışmalarına dikkat çekti ve teşekkür etti.

Salgın sonrası da Sağlık Çalışanlarının her zaman yanındayız!

Rıza Perçin yaptığı açıklamasında “ Şu anda turizmle alakalı bir hareketlilik olmadığı için kendimizi sosyal projelere adadık. Şu anda da en yapılması gereken proje olarak da Sağlıkçılarımızı ilgilendiren bir projeydi. Şu anda evde otururken sağlıkçılarımızın nasıl bir mücadele içinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Özellikle Pandemi servisinde çalışan arkadaşlarımızın neler yaptığını yakından takip ediyoruz. Sağlık servinde çalışan arkadaşlar büyük bir mücadele gösteriyorlar. Bu görevlerinde hayatlarını hiçe sayarak cansiperane görevlerinin başındalar. Ve de bizden istedikleri tek bir şey var. Evde kalın diyorlar. Onlar, sizler evde kalın ki bizde bu işle baş edebilelim diyorlar. Vakaların artmamasını istiyorlar. Bizde onlara elimizden geldiğince, ne yapabiliriz diye düşündük. 25 yıldır turizm sektörünün içinde yer alan birisiyim. Bu zaman zarfında ne kadar çok dost biriktirdiğimizi gördük. Otelci arkadaşlarımızı tek tek arayarak kendilerinden destek istedik. Onlar destekten de öte adeta koştular. Her hafta İnstagram sayfamızdan 100 sağlık çalışanımıza tatil vermeye karar verdik. Şu anda iki yüzü aşkın kişiye aileleri ile birlikte tatil hediyesi verdik. Sayfamıza gelen ve isimlerini veren başta Pandemi bölümünde görevli sağlık çalışanları olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızı bu yoğun çalışmaları sonrasında pandemi bittikten sonra tatil ile ödüllendireceğiz. Sadece tatil değil sektörün diğer paydaşları da bu ödüllere katkı koyuyorlar. Bu konuda kendimiz ile alakalı TÜRSAB’la resmi yazışmalarını da yapıyorum. İş büyüyor. Kendi imkanlarımızla başlattığımız bu olay adeta bizi aşmış durumda. Aksaklık olmaması için çalışıyoruz. Bizim amacımız bu meşaleyi yakmaktı. Sanırım bundan sonra bu iş bizi de geçip daha profesyonel bir şekilde devam ettirilecek” dedi.

Yüzümüzü güldürdünüz teşekkür ederiz mesajları bizi en mutlu eden mesajlar oluyor!

Sağlık çalışanlarından gelen mesajlar ile büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadıklarını da dile getiren Başkan Rıza Perçin “Şu mesajlar bizi çok mutlu ediyor. Özelden gelen birçok mesajda yüzümüzü güldürdünüz teşekkür ederiz mesajları bizi en mutlu eden mesajlar oluyor. Onları daha çok mutlu edeceğiz. Ben ödül almadın diyen çok az. Bu konuya fenomenler ve sanatçı dostlarda destek olup paylaşımlar yapıyor. Bu olayı sadece Antalya değil tüm Türkiye’de çalışan sağlık çalışanlarına vermek niyetindeyiz. Benim bu olayda yola çıkma amacım şuydu. Önce bölgemde, sonra Antalya’da ve sonra da Türkiye’de özellikle Pandemi servislerinde çalışan arkadaşlara turizmle alakalı onların ellerini ceplerine attırmamaktı. Antalya bölgemizde bu oluştu şimdi bunu Türkiye’ye yayma düşüncesindeyiz.  Bu çalışmamızı Mayıs sonuna kadar devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Antalya Valimizin özverili çalışmaları ile virüsü yeneceğiz!

Antalya olarak Pandemi döneminde en şanslı İl’in Antalya olduğunu da dile getiren Rıza Perçin, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun özverili çalışmalarına dikkat çekti ve teşekkür etti. Başkan Perçin “Antalya olarak bu dönemde en şanlı il Antalya diyebilirim. Bunu da borçlu olmamızda en büyük pay sahibi sayın valimizdir. Türkiye’de Virüsün çıktığı ilk günlerde iller arası giriş çıkışa yasaklayan kendisidir. Bu çok önemlidir. Vakalar şu anda Antalya’mız için iyi durumdadır. İyileşenleri çıktıktan sonra vaka sayınsın iki yüzü geçmediği görülmektedir. Günlük bir iki veri geldiğini görüyoruz. İnşallah bu verilere göre Ramazan Ayının ortalarına doğru istediğimiz uruma geleceğiz. Eğer kurallara uymaya devam edersek, buna yürekten inanıyorum. Bu yüzden önce sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz. Sayın valimiz bizleri her zaman dinler ve planlamasını yapar. Mevcut durumdan dolayı geçtiğimiz günlerde ZOOM üzerinden bir toplantı yaptık. Sayın Valimizi ile sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve sektör temsilcilerinden oluşan 27 kişi ile bir toplantı yaptık. Valimizin konu başlığı, Pandemi bittikten sonra sezona hazır değil, koşar halde olmak. Birkaç konu başlığı üzerinde duruldu. Bunlardan bir tanesi, Bakanlığımız da geçtiğimiz günlerde açıkladığı Sertifkasyon sistemi ve planlaması ile ilgiliydi. Yine şöyle bir karar aldındı. Daha önce Antalya’ya gelen 16 milyon misafire maillerine aynı formatta Antalya’ya davet şeklinde bir mektup yazamaya kararlaştırdık. Dün itibarı ile de bu mektup atılmaya başlandı. Mektubun içeriği aynı ve sadece Antalya logolu olacak. Şu anda İl olarak bir web sitemiz yok. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda www.antalya.com.tr adresinden bir çalışma başlattı.Bu sayfa bütün bölgemiz, doğal güzellikleri, ören yerleri gibi her şey bulunacak. Bu adres profesyonel bir tanıtım aracı haline gelecek. Yine ileriki süreçte vakaların son bulması ile sayın valimizin ve Belediye Başkanımızın ıslak imzası ile bu konuda çeşitli bilgiler yollayacağız. Önümüzdeki günlerde yine toplanacağız. Gerçekten Valimizi bizim için büyük bir şans. İnşallah Bayrama kadar Antalya İlinde vaka sayısı kalmayacak” diye konuştu.