Corona’dan art arda kötü haberler geliyor! Ölü ve vaka sayısı artıyor

202

Avrupa’da Corona virüsünün en yaygın görüldüğü ülke olan İtalya’da vaka sayısı bini aştı. Koronavirüste son durum ne, ülke ülke ölen ve karantinada olanların sayısı nedir, hangi ülkeler virüsten etkilendi. Corona virüste son durum yaşananlar haberimizde…

Çin kaynaklı bir site ise Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ve 2 yardımcısına Corona virüsünün bulaştığını iddia etti. Söz konusu iddiaya ilişkin Vatikan’dan resmi bir açıklama gelmedi. Corona virüsü nedeniyle karantina alınanların sayısı 87 bini geçti.

 

Corona virüsünden korkutan haberler gelmeye devam ediyor. İtalya Sağlık Bakanlığı’nın Cumartesi akşamı açıkladığı verilere göre ülkede Corona virüsü bağlantılı ölü sayısı 29’a yükseldi. Virüsten etkilenenlerin sayısı ise 1128 oldu. Virüsün belirlendiği 50 kişininse iyileştiği açıklandı. Vakaların en çok olduğu Lombardia, Veneto ve Emilia Romagna bölgelerinde okullar geçen haftanın sonrasında, gelecek hafta da tatil edildi.

TÜRKİYE, İTALYA UÇUŞLARINI DURDURDU

Corona virüsü nedeniyle Türkiye-İtalya arası uçuşlar durduruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam sosyal medya üstünden yaptığı açıklamada “COVID-19 hakkında olarak; Bilim Kurulumuzun önerileriyle, alakalı bakanlıklarımızla koordinasyon halinde yeni bir önlemi daha uygulamaya koyduk. Bu geceden itibaren Türkiye-İtalya, Türkiye-Güney Kore, Türkiye-Irak arasında gidiş-geliş bütün yolcu uçuşları durdurulmuştur” şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları da “Yeni tip Corona virüsü (Kovid-19) vakalarındaki artış sebebiyle Irak, İtalya ve Kore seferlerimiz 10 Mart’a kadar iptal edilmiştir” açıklamasını yaptı.