Davutoğlu’nu kutlayan AKP’li 16 milletvekili kim?

439

Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nde kutlama mesajları devam ediyor. Fakat kulislere göre Davutoğlu’nu kutlayan 16 AKP’li milletvekili parti içinde çalkantıya sebep olmuş ve bu milletvekillerinin kim olduğu araştırılmaya başlanmış.

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu’nun bugün kaleme aldığı yazı AKP‘yi karıştırdı. Uğurluoğlu, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’nin kutlayan 16’sı mecliste, 35’i eski AKP milletvekilinin tebrik mesajı gönderdiğini belirtti. Bu haber üzerine kulislerde; AKP içinde dedikoduların başladığı ve bu milletvekillerinin kimler olduklarının belirlenmesine yönelik çalışma başladığı iddia edildi. 

Yazı muhalefet liderlerinin tebrik mesajlarından bahsediliyor. Uğurluoğlu’nun yazısı şöyle; 

”Gelecek Partisi kurulur kurulmaz Ahmet Davutoğlu ve kurucu ekibine tebrik yağmuru başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, ANAP lideri İbrahim Çelebi, Gelecek Partisinin lideri Davutoğlu’nu aradılar.

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ise aramadı.

 

Gelecek Partisi kurucularından Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Sayın Erdoğan tahminim odur ki Sayın Davutoğlu’nun genel başkan seçilmesini bekliyordur arayıp kutlamak için. Eğer ararsa Sayın Erdoğan bu takdirde yeni bir nezaket sayfası açılmış olur…” dedi.

Edindiğim bilgiye göre yazımı hazırladığım ana kadar AKP’de halen milletvekili olarak 16, eski milletvekillerinden ise 35’i Ahmet Davutoğlu ve yakın kadrosunu arayarak “hayırlı olsun” temennisinde bulundular.