Öztürk Yılmaz, Sema Yerdelen’in konuğu oldu

342

Ardahan Bağımsız milletvekili Öztürk Yılmaz, Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Kanal Antalya Televizyonda Sema Yerdelen’in konuğu oldular.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilen Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz, yeni bir siyasi parti kurma hazırlığında olduğunu “Hepimiz Buradayız” sloganıyla duyurdu.

Öztürk Yılmaz merkezde kuracağı siyasi partinin oluşum çalışmaları kapsamında Antalya’da bir toplantı gerçekleştirdi.

“HEDEFİMİZ KLASİK PARTİ KURMAK DEĞİL”

Yılmaz, bir otelde düzenlediği toplantıda, yeni bir parti kuracaklarını belirterek, ilkelerine ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Hedefimiz sadece klasik bir siyasi parti kurmak değildir. Hedefimiz, Türkiye’de radikal, köklü değişiklikler yapacak bir siyasi partinin ilk adımını atmaktır. Bugün ilk adım atılıyor, devamı gelecek.” ifadelerini kullanan Yılmaz, hiçbir siyasi partinin kopyası olmadıklarını ve hiçbir siyasi partinin şahsi kimliğine karşı husumetlerinin bulunmadığını dile getirdi.

 

2018’DE CHP’DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Gündem Özel programında  Öztürk Yılmaz, CHP Tüzüğüne aykırı eylemleri nedeniyle 2018’de partisinden ihraç edilmişti. Yılmaz, CHP Grup Disiplin Kurulu tarafından “Türkçe ezan” açıklamaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözleri nedeniyle ihraç edildiği anlattı.

“Hepimiz Buradayız” oluşumunun içerisindeki önemli isimlerden, Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Türkiye’nin acilen her alanda değişmeye ihtiyacı var dedi.

Türkiye’nin halihazırda içinde bulunduğu sorunlara, her alanda Türkiye’yi çıkmaza sokan yanlış politikalara değinildi. Hükümetin uyguladığı eğitim, sağlık, ekonomi, dış politika, tarım ve hayvancılık politikaları eleştirildi.

 

Öztürk Yılmaz partinin ismini halkın belirleyeceğini, her kesimi kucaklayacak bir isim olmasını gerektiğini belirtti.

Yılmaz, iktidar olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının en değerli ortak noktamız olduğunu söyledi. Konuşmasında, bireyin bugün Türkiye’de özgür olmadığını; temel ilkelerinin bireyin özgürleştirilmesi ve zenginleştirilmesi, ayrıca devletin liyakat ve adalet temeline dayandırılarak kurumsallaştırılması olduğunu vurguladı.

Antalyalı katılımcıların sorunlarını da dinleyen Öztürk Yılmaz, turizm, eğitim, tarım, dış politika, sosyal haklar ve ekonomi konularında nasıl bir Türkiye hayal ettiğini anlattı. Toplantıya katılan isimlerin tam desteğini alan Öztürk Yılmaz, “Antalya da Hepimiz Buradayız dedi”.